Κώστας Πρέκας στο «Κανάλι 1» … «Στον Πειραιά θα αφήσω την τελευταία μου πνοή!»Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Πρέκας, φιλοξενούμενος στο στούντιο του Καναλιού 1 στην εκπομπή «Μια ζωή σαν μυθιστόρημα» αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια που έζησε ονειρεμένα στον Πειραιά, (13ο παιδί στην οικογένεια του) στην προσωπική του ζωή, στις σχέσεις του και βέβαια με ιδιαίτερη συγκίνηση στο πειραιώτικο θέατρο «Αυλαία» του Πειραιά που για δέκα χρόνια θα είναι πλέον δικό του.
Δικό του το πειραιώτικο θέατρο «Αυλαία» για δέκα χρόνια!
Παίρνοντας στα χέρια του ο γνωστός ηθοποιός το θέατρο «Αυλαία» ανέβασε σε δική του σκηνοθεσία και με τον ίδιο πρωταγωνιστή τρία ελληνικά έργα που ήδη παρουσιάζονται σε διαφορετικές μέρες. Την κωμωδία «Ο χορός του έρωτα», του Μιχάλη Μαστόρου, το επίκαιρο κοινωνικό δράμα «Η ληστεία» της κύπριας Ειρένας Ιωαννίδου – Αδαμίδου και το παιδικό «Ικαρος και Δαίδαλος» του Γιάννη Κουλάκη που παίζεται επί 22 ολόκληρα χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
Ανεβάζω το 2017 τον «Άγιο Πάισιο»
Για το 2017 και 2018 ο Κώστας Πρέκας είναι ήδη έτοιμος, όσον αφορά στο ρεπερτόριο του. «Ετοιμάζω» τόνισε ενθουσιασμένος, «δυο συγκλονιστικές παραγωγές που θα κάνουν πάταγο. Την πρώτη παράσταση πιστεύω ακράδαντα πως θα έρθουν στον Πειραιά για να την δουν από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Πρόκειται για τον μονόλογο «Αγιος Παίσιος» θα τον υποδυθώ εγώ. Στην συνέχεια θα ανεβάσω την «Εκδίκηση των νεκρών» ένα έργο που θα αναφέρεται στην καταστροφή των Αρμενίων. Παράλληλα το θέατρο «Αυλαία» θα φιλοξενεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις από παρουσιάσεις βιβλίων μέχρι εκθέσεις και λογοτεχνικές βραδιές.
Στον Πειραιά θα αφήσω την τελευταία μου πνοή!
Μιλώντας για τις θεατρικές σκηνές, ο Κώστας Πρέκας τόνισε: «Έχω φτιάξει πολλά θέατρα στην Αθήνα και στην περιφέρεια παίρνοντας παλιούς κινηματογράφους που τους διαμόρφωνα ανάλογα. Βέβαια, το «Αυλαία» που είναι το 13ο μου θέατρο ήταν ήδη έτοιμο».

Τι ήταν εκείνο που τον ώθησε να έρθει να ζήσει και να κάνει θέατρο στον Πειραιά;
Στον Πειραιά ήρθα από νοσταλγία αλλά και από παρότρυνση φίλων για να καταθέσω το τελευταίο κομμάτι της ψυχής μου σ΄αυτόν τον λαό που με μεγάλωσε, εδώ θα αφήσω την τελευταία μου πνοή. Δεν ξέρετε πόσο συγκινημένος είμαι που επέστρεψα μόνιμα εδώ, ελπίζω σε λίγο καιρό να βρω και σπίτι για να εγκατασταθώ».
Πρωταθλητής Ελλάδος στις καταδύσεις
Δηλώνοντας χορτάτος με όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα, τόνισε πως δεν συνηθίζει να μιλάει για τον εαυτό του, τον απωθεί η ιδέα να «κρεμάει τη ζωή του στα περίπτερα». Παρ΄ολα αυτά, στη συνέντευξη του στο Κανάλι 1, αναφέρθηκε σε γυναίκες που αγάπησε, στους λόγους που σοβαρές σχέσεις του δεν προχώρησαν, στον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, στο πόσο βοήθησε στους ρόλους του το ότι ηταν πρωταθλητής Ελλάδος στις καταδύσεις (στις 15 Ιανουαρίου θα βραβευτεί για έκτη φορά) και βέβαια στις παραστάσεις που ανέβηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν επίσης οι αποκαλύψεις του για τα επικίνδυνα γυρίσματα σε ταινίες ανάμεσα τους οι υπερπαραγωγές: «Η Μεσόγειος Φλέγεται», και το «Οχι,» (όπου έπεσε στο παγωμένο ποτάμι και έσωσε τον συνάδελφο του Θάνο Παπαδόπουλο από βέβαιο πνιγμό).
πηγη : kanaliena.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου