ΙΤΑΛΙΑ : Όλα για όλα στο παρά πέντε του δημοψηφίσματος...

Διαψεύδει ο Ματέο Ρέντσι τα σενάρια εκλογών σε περίπτωση επικράτησης του «Ναι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή του την Κυριακή.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «πρόκειται για σενάρια πολιτικής φαντασίας, τα οποία ούτε καν λαμβάνω υπόψη μου. Η απάντηση είναι φυσικά αρνητική, την απόφαση για πρόωρες εκλογές την λαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το κοινοβούλιο».
Μιλώντας στο Rtl επιβεβαίωσε ότι «αν κερδίσει το "ναι", το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να ζητήσει από το κοινοβούλιο την άδεια για να μπορέσει, αν καταστεί αναγκαίο, να θέσει βέτο στην αναθεώρηση του πολυετούς προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν θέλουμε να παίξουμε άλλο τον ρόλο του κουμπαρά, αν δεν αλλάξει η γραμμή για το μεταναστευτικό. « Έτσι και αλλιώς, αυτοί καταλαβαίνουν μόνον την αναφορά στα χρήματα», συμπλήρωσε.
«Όταν έχεις κάνει κάθε τι είναι δυνατόν και τα παιδιά σου έρχονται και σου λένε ότι απόψε θα είναι μαζί σου, στην τελευταία ομιλία, στην κεντρική πλατεία της Φλωρεντίας, σκέφτεσαι πως ήταν μια θαυμάσια εκστρατεία. Ότι η πολική βοήθησε τον κόσμο να δείξει ότι έχει πάθος και ενθουσιασμό», υποστήριξε.

Ηχηρή αμφισβήτηση από Ντ΄Αλέμα

Οι υποστηρικτές του «Οχι» έχουν αναγάγει ουσιαστικά το ζήτημα σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης Ρέντσι.
O κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα τις τελευταίες της εκστρατείας, πήρε και πάλι ανοικτά θέση υπέρ του «όχι» στην μεταρρύθμιση και κατηγόρησε τον Ρέντσι ότι «ακύρωσε τις αξίες του Δημοκρατικού Κόμματος». 
Από τη Σικελία είπε πως δεν θεωρεί πιθανό να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, από την στιγμή που «στο κοινοβούλιο υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αν θέλει, σε νέο πρόσωπο».
«Ο Ρέντσι τρόμαξε τους πολίτες, για να μην τους επιτρέψει να ψηφίσουν κατά συνείδηση για κάτι που είναι απλώς μια μεταρρύθμιση. Μια κακή μεταρρύθμιση», υπογράμμισε, επίσης, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός εξωτερικών.
Το στέλεχος και βουλευτής των Πέντε Αστέρων Αλεσσάντρο Ντι Μπατίστα, σε παρέμβασή του σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7, δήλωσε ότι «η δημιουργία μιας Γερουσίας χωρίς εκλεγμένα μέλη, δεν αποτελεί, σίγουρα, προτεραιότητα για τους Ιταλούς, αφού οι πραγματικές προτεραιότητες των πολιτών είναι να μπορούν να βρουν εργασία και να λειτουργούν καλά τα νοσοκομεία».
Σύμφωνα με τον Ντι Μπατίστα «ο Ρέντσι δίχασε την χώρα για να αλλάξει το Σύνταγμα» και, κατά συνέπεια, «την στιγμή αυτοί υπάρχουν καθηγητές συνταγματολόγοι που λένε ότι αν περάσει το "ναι" θα αποσυρθούν και θα πάψουν να διδάσκουν».


O Aλεσσάντρο Ντι Μπατίστα, τέλος, κατέστησε σαφές ότι αν ο Ιταλός πρωθυπουργός χάσει την αναμέτρηση του δημοψηφίσματος, τα Πέντε Αστέρια θα ζητήσουν σε όλους τους τόνους την παραίτησή του και προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

πηγη : efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου