Γέμισε το 'Κρεμλίνο '.. του Πειραιά το νεο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «δύο μόνο δάκρυα» παρουσίασαν με απόλυτη επιτυχία την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 το βιβλιοπωλείο Ιανός και οι εκδόσεις Πατάκη στο «Κρεμλίνο» του Πειραιά υπό την αιγίδα του Δήμου. Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Καπόπουλος και  Ειρήνη Νικολοπούλου συνόδευσαν στην παρουσίαση τον πάντα ξεχωριστό Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος συνομίλησε για αρκετή ώρα με το κοινό που τον τίμησε με την παρουσία του, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ιστορίας που τον ώθησε να γράψει το νεο του βιβλίο.


Τον χαιρετισμό του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος απουσίαζε επειδή την ίδια ώρα υπήρχε το κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2017 (εγκρίθηκε), απηύθυνε στο κοινό ο διοργανωτής της εκδήλωσης Στέλιος Μπρατσόλης, ενώ μίλησε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ε.Σ.Ε.Ε. & Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Π Βασίλης Κροκίδης.
Ακολούθησε Κρητικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Αλέκου Πολυχρονάκη.

Το βιβλίο:


Δύο δάκρυα, δύο στήθη από τα βάθη της Ιστορίας δίνουν τις λέξεις και τις εικόνες για να παρα-στήσουμε τον δρόμο του καιρού μας. Η Φένια βλέπει τη ζωή της να γίνεται κομμάτια, εξεγείρεται και αφηγείται. Ο καθηγητής Κωστής εξαφανίζεται. Είναι ένας Πολύβιος της εποχής μας –άνθρωπος Ιστορία–, που ζει μέσα από τις ζωές των άλλων, πρώτες, δεύτερες, τρίτες, φανερές ή κρυφές. Η εξαφάνισή του τις αποσταθεροποιεί και φέρνει στο φως τα μυστικά ξεχωριστών γυναικών και ανδρών…
Οι «στιγμές» και τα πρόσωπα που επιλέγει ο καθηγητής Κωστής ανακεφαλαιώνουν την εποχή τους και γενικότερα τη μοίρα του ανθρώπου σε ζοφερούς καιρούς, σημαδεύονται από τις μεταστροφές της τύχης, βρίσκονται στο μεταίχμιο, λίγο πριν, λίγο μετά τις μεγάλες καταστροφές.
Καλοτάξιδο να είναι...

Video από:flogasport.net
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου