Ευρω/δολάριο: Έρχεται το parity...

Σε νέο υψηλό ρεκόρ έχουν φτάσει οι εκροές κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, «οδηγώντας» το ευρώ προς την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 12μηνο μέχρι τον φετινό Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι επενδυτές έχουν αγοράσει μετοχές και ομόλογα αξίας 497,5 δισ. ευρώ εκτός ευρωπαϊκών αγορών, ενώ οι διεθνείς επενδυτές έχουν πουλήσει τίτλους αξίας 31,3 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα. Σε συνδυασμό, οι καθαρές εκροές φτάνουν τα 528,8 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό από το 1999, όταν και εισήχθη το κοινό νόμισμα.
Το ευρώ έφτασε την Τρίτη έως και το $1,0353. Οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι η απόλυτη ισοτιμία (parity) με το δολάριο θα έρθει μέσα στο 2017. Συγκεκριμένα, αναλυτές στην Morgan Stanley και την Goldman Sachs «βλέπουν» την απόλυτη ισοτιμία στα τέλη του 2017. Η Deutsche Bank προβλέπει ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στο $0,95 το επόμενο έτος.
Το ευρώ έχει καταγράψει πτωτική πορεία έναντι του δολαρίου από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο επίσης της αύξησης επιτοκίων από τη Fed.

πηγη : newmoney.gr


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου