Μουντιάλ με 48 ομάδες από το 2026..

Τη διοργάνωση μουντιάλ... γίγαντα από το 2026 και μετά αποφάσισε η FIFA επικυρώνοντας την πρόταση του Τζιάνι Ινφαντίνο για διεύρυνση της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής.  Η πρόταση του προέδρου του οργανισμού έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Σύμφωνα με την πρόταση του Ινφαντίνο οι ομάδες θα αυξηθούν στις 48, ενώ μετά τη φάση των ομίλων θα υπάρχουν από τους «32» παιχνίδια νοκ άουτ. Τα ματς θα αυξηθούν από 64 σε 80, αλλά το πρόγραμμα θα παραμείνει στις 32 ημέρες.
Ο Ινφαντίνο έχει ακόμη προτείνει να υπάρχουν πέναλτι εφόσον ένα ματς λήξει ισόπαλο ώστε να μην «συνεννοούνται» ομάδες ώστε να αποκλείσουν κάποια άλλη.
Για να στηρίξει την πρότασή του ο Ελβετός παράγοντας επισημαίνει ότι το βασικό κίνητρο για την διεύρυνση είναι να έχουν κι άλλα κράτη την ευκαιρία να συμμετέχουν στη γιορτή. Η αύξηση των ομάδων, βεβαίως βεβαίως, θα σηματοδοτήσει και... άνοιγμα σε νέες αγορές το οποίο σημαίνει ζεστό χρήμα.

Πάντως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποια χώρα θα είναι η οικοδέσποινα του μουντιάλ-μαμούθ. Οι ΗΠΑ έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον είτε να διοργανώσουν το Μουντιάλ μόνες τους είτε σε συνεργασία με Καναδά ή Μεξικό.

πηγη : efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου