Γιατί οι αστροναύτες προετοιμάζονται για το διάστημα εκατοντάδες μέτρα κάτω από την Γη

Σε ένα από τα πλέον απίθανα μέρη που θα μπορούσαν να προετοιμαστούν εκπαιδεύονται για να κατακτήσουν το διάστημα οι αστροναύτες της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος.
Οι διαστημάνθρωποι εκπαιδεύονται στα έγκατα της Γης για να... προετοιμαστούν σε συνθήκες που θα συναντήσουν στο διάστημα.
caves_1.jpg
Το πρόγραμμα C.A.V.E.S. (σπηλιές) έχει εκπονήσει το Ευρωπαϊκό Διαστημικό Κέντρο και πραγματοποιείται στην Σαρδηνία της Ιταλίας. Έχει πάρει τα αρχικά του από τις λέξεις COOPERATIVE ADVENTURE FOR VALUING AND EXERCISING HUMAN BEHAVIOR AND PERFORMANCE SKILLS.
caves_2.jpg
Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Ρώσοι, Ιάπωνες και Κινέζοι αστροναύτες εκπαιδεύονται δίπλα σε έμπειρους αστροναύτες και για 15 μέρες που διαρκεί το πρόγραμμα ζουν στα βάθη των σπηλιών, χωρίς να βλέπουν το φως του Ηλίου. Αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος να μιμηθεί τις δυσκολίες στο διάστημα, αναφορικά με την έλλειψη φωτός αλλά και να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας δίνοντας βαρύτητα στην άμεση λήψη αποφάσεων για την επίλυση προβλημάτων.
caves_3.jpg
caves_4.jpg
πηγη : newmoney.gr 

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου