Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν μαθήματα..

1. O Δήμος Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος διοργανώνει για τους δημότες του δωρεάν σεμινάρια φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Ν.Χαλκηδόνας επί της οδού Αγ. Αναργύρων 9, Ν. Χαλκηδόνα.


Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 19:00-21:00
Η ημερομηνία έναρξης 17/01/2017. Πληροφορίες στο τηλ: 213 20263

2. Το κέντρο κοινωνικής επιχειρηματικότητας Solidarity Mission, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, ανακοινώνει την έναρξη του κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Βιώσιμη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».
Τα σεμινάρια έχουν συνολική διάρκεια 32 ώρες και απευθύνονται σε ενήλικες ανέργους, εργαζόμενους ή επαγγελματίες κάθε ηλικίας, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν βιώσιμες λύσεις, για κοινωνικά και περιβαλλοντικά δωρεπροβλήματα της τοπικής κοινότητας, μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές έννοιες που πλαισιώνουν την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και να ενημερωθούν για επιτυχημένα παραδείγματα Κοινωνικών Επιχειρήσεων, που λειτουργούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, θα εκπαιδευτούν σε δεξιότητες που βελτιώνουν την συνεργασία και την αποτελεσματική επικοινωνία μέσα σε ομάδες.
Με την ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να καταρτίσουν και να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο κοινωνικής επιχείρησης, η οποία επιτελεί τον κοινωνικό ή περιβαλλοντικό σκοπό της, ενώ ταυτόχρονα είναι οικονομικά βιώσιμη.
Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες:
 • Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Κοινωνικός Αντίκτυπος
 • Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Ιδέας
 • Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Μοντέλου
 • Μάρκετινγκ Κοινωνικών Επιχειρήσεων
 • Νομικό Πλαίσιο Κοινωνικών Επιχειρήσεων
 • Φορολογικά Θέματα Κοινωνικών Επιχειρήσεων
 • Πηγές Χρηματοδότησης
 • Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός Επιχειρήσεων
 • Ψηφιακή Οργάνωση Κοινωνικής Επιχείρησης
 • Δεξιότητες επικοινωνίας Κοινωνικού Επιχειρηματία
 • Παρουσίαση & Αξιολόγηση των Επιχειρηματικών Σχεδίων
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν σε επιλεγμένα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, στις περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος, Κ. Πετράλωνα, Κυψέλη, Γκράβα και πλατεία Βάθη, σε εβδομαδιαίες συναντήσεις με έναρξη την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος . Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας στα τηλέφωνα του προγράμματος 2105277089 ή 2105277570.
3. Δωρεάν μαθήματα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα - Δείτε περισσότερα εδώ


4. Ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα από το Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής ΓεωργίαςTα μαθήματα στο οικοσχολείο ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, στο αγρόκτημα του Θεόδωρου Αρβανίτη, στις Αφίδνες (Κιούρκα). Δείτε περισσότερα εδώ.5. Ένας νέος κύκλος μαθημάτων εγκαινιάζεται από τους εθελοντές του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου του παλαιού κάμπινγκ της Βούλας.  

Για τη χειμερινή περίοδο 2016 – 2017 θα δημιουργηθούν τμήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας, ζωγραφικής και χειροτεχνίας και παραδοσιακών χορών

Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι απολύτως δωρεάν, όλη δε η οργάνωση, η προετοιμασία και η διάθεση του χώρου και των μέσων, είναι αποτέλεσμα αφιλοκερδούς εθελοντικής προσφοράς. Δείτε περισσότερα εδώ.

6Σεμινάρια Λογοτεχνίας στο Nosotros. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Δείτε τη σχετική αφίσα:7. Δωρεάν Ακαδημαϊκά Μαθήματα ελληνικών ΑΕΙ online και δωρεάν στη βραβευμένη πύλη opencourses.gr

Περισσότερα από 1100 μαθήματα διαθέτουν πλήρη σειρά βιντεοδιαλέξεων. Πρόκειται για μαθήματα που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, τα οποία είναι ελεύθερα προσβάσιμα και δωρεάν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο για όλους.


8. Βιωματικό εργαστήρι ελεύθερης έκφρασης & δημιουργικής επικοινωνίας

16.00 -19.00, Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2016
1ος όροφος - Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στο κουτί ελεύθερης συνεισφοράς, οι συμμετέχουσες/ντες/@ βάζουν, τουλάχιστον, μια τηλεκάρτα των 4 ευρώ, για κρατούμενες, Ελληνίδες και Μετανάστριες, που τις χρειάζονται...

«Γκρεμίζοντας σύνορα και φράχτες…» (Work in progress)

Ένα δημιουργικό ταξίδι επιστροφής στο φως, που υπάρχει μέσα μας... Mία εκδρομή δημιουργικής συνύπαρξης, χωρίς αποκλεισμούς, με σένα και τον άλλο/η/@, στη διάρκεια της οποίας όλες οι φωνές δοκιμάζουν να παίξουν, να ονειρευτούν, και να αφεθούν να νοιώσουν την εσωτερική και εξωτερική μουσική των σωμάτων, ώστε, στη συνέχεια να την εκφράσουν, αυτοσχεδιάζοντας, με τον μοναδικό δικό τους τρόπο.
Απαραίτητη προϋπόθεση η θέλησή τους να πετάξουν, για λίγο, κάπου αλλού, κάπου όπου το παιχνίδι του "χαμένου θησαυρού" επιτρέπεται, όπως όταν ήταν παιδιά, σαν να είναι στο σπίτι τους, μα ταυτόχρονα, μακριά απ΄ αυτό, σε μια αλάνα, όπου αισθάνονται τη μαγική ενέργεια της αυθεντικότητας, που μοιράζονται, και γίνονται ένα... 
Δοκιμάζουν ένα ομαδικό σκασιαρχείο, από τις νόρμες της βάρβαρης καθημερινής "κανονικότητας", που απομονώνει τον άνθρωπο. Και τις αμφισβητούν, στην πράξη! Γιατί, «Η ποίηση είναι σαν ένα είδος σκασιαρχείου, σαν ένα όνειρο μέσα στο όνειρο της ζωής, ένα αγριολούλουδο που φύτρωσε ανάμεσα στο στάρι».
 
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Αποστολή γραπτού μηνύματος στο e-mail: cultivatingthearts@gmail.com και join in the event https://www.facebook.com/events/393373960998459/. Συμμετέχουν μάξιμουμ 16 άτομα, με βάση τη σειρά αποστολής των μηνυμάτων, ανεξάρτητα από γνώσεις, ηλικία, εθνικότητα, φύλο, φυλή ή όποια άλλη διαχωριστική γραμμή. Με ενδυμασία που διευκολύνει την ελευθερία κινήσεων, κι ένα εξτρα ζευγάρι ζεστές κάλτσες, γιατί τα παπούτσια τα βγάζουν! Φέρνουν μαζί χρωματιστούς μαρκαδόρους, χαρτί Α4, παρεό ή ένα μαγικό χαλάκι, για άνετες στάσεις στο δάπεδο και για τις φανταστικές χορευτικές τους πτήσεις. Φέρνουν, τέλος, και μοιράζονται κάποιο σπιτικό κέρασμα, για ένα γευστικό αποχαιρετισμό στο τέλος του ταξιδιού… 

Εμψυχώτρια: Χαρά Αλεξάκη – δραματοπαιδαγωγός9. Η Αλληλεγγύη είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που οργανώνει το Athens Fringe Network και το Βρυσάκι. Σε πρώτη φάση, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός αριθμού τμημάτων εθελοντικής διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση. Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών της κοινότητας μέσα από την προσφορά.
 
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προσφέρει:
 
•  Επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων και απόκτηση δεξιοτήτων
•  Σύσφιξη των σχέσεων και βελτίωση της καθημερινότητας της κοινότητας
•  Δημιουργία νοήματος δια της συμμετοχής σε ένα σημαντικό σκοπό
•  Προσφορά ευκαιριών ζωής σε ευπαθείς ομάδες
•  Υλικά και άυλα αντισταθμιστικά οφέλη για όλους
 
 
Ποια μαθήματα διδάσκονται
 
Οι βασικοί άξονες της δράσης «Αλληλεγγύη» είναι:
 
•   Μαθήματα Εκμάθησης Γλώσσας
•   Μαθήματα Εκμάθησης Τεχνών
•   Μαθήματα Σχολικά/ Πανεπιστημιακά
•   Μαθήματα Επαγγελματικής Κατάρτισης
•   Μαθήματα Γενικού Ενδιαφέροντος
•   Μαθήματα Ειδικής Αγωγής

Μάθετε περισσότερα εδώ.
 

10. Αυτοοργανωμένα ανταλλακτικά μαθήματα στο Trade School Athens. Το Trade School Athens (TSA) είναι ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Είναι ανοικτό σε όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος. Δείτε περισσότερα εδώ.


πηγη :enallaktikos.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου