Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ : "Πρώτα χτυπούν και μετά διαψεύδουν"..

Στον απόηχο της βίαιης χρυσαυγίτικης εισβολής στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος διεξάγεται η 117η συνεδρίαση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, κατά την οποία συνεχίζεται η εξέταση των μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, πριν από 3,5 χρόνια στην ίδια περιοχή, στο Πέραμα.
Στο βήμα του μάρτυρα ο μεταλλεργάτης Ιορδάνης Πουντίδης, η χειμαρρώδης κατάθεση του οποίου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ήταν αποκαλυπτική τόσο για όσα έζησε τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου όσο και για όσα είπε για τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ήταν φίλος του γιου του.
Αλλά και κατά τη σημερινή εξέτασή του από την υπεράσπιση ήταν χαρακτηριστικός ο αβίαστος και αυθόρμητος λόγος του μεταλλεργάτη, που απάντησε με ερώτηση στην ερώτηση του Γ. Μιχαλόλια, αδελφού και συνηγόρου του αρχηγού της Χ.Α. αν οι νέοι βουλευτές είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης:
«Ο Λαγός χθες είναι στο βίντεο και δέρνει ανθρώπους, γονείς, ήταν η νύφη μου μπροστά, εγώ την καταδικάζω αυτή την πράξη, εσείς;», είπε αναφερόμενος στην εισβολή του υπόδικου βουλευτή της Χ.Α. και των 20 περίπου χρυσαυγιτών στο σχολείο την ώρα που λειτουργούσε το ολοήμερο τμήμα και στον χώρο υπήρχαν μαθητές.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ανέφερε και όταν κλήθηκε να απαντήσει πώς είναι δυνατόν ο τρόπος των επιθέσεων να είναι καθορισμένος από την ηγεσία και την άλλη μέρα να βγαίνουν και να διαψεύδουν τα γεγονότα.
«Μα σοβαρά μιλάτε; Αυτό έγινε και χθες στο σχολείο που πήγαν στο Πέραμα και χτυπούσαν. Και μετά διαψεύδουν τα πάντα. Έχουν την αίσθηση του ακαταδίωκτου», είπε και έφερε παράδειγμα τη στάση του δολοφόνου του Φύσσα: «Μες στο τμήμα ο Ρουπακιάς, ο μαχαιροβγάλτης, ο φονιάς, ήταν με τα κινητά. Αυτός που είπε στο περιπολικό “είμαι δικός σας”»
Ο μάρτυρας αναγνώρισε, ακόμη, τον κατηγορούμενο Ιωάννη Καστρινό κατά την επίθεση εναντίον τους· «ήταν στην πρώτη γραμμή, έβριζε, κρατούσε όπλα».
Αν και η υπεράσπιση προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σφοδρότητα των χτυπημάτων, εκείνος έδωσε εμπεριστατωμένες απαντήσεις για την ανθρωποκτόνο πρόθεση των δραστών που τους περικύκλωσαν κρατώντας καδρόνια με μεταλλικές απολήξεις ή βραχώδεις πέτρες «για καλύτερο δολοφονικό αποτέλεσμα» και σημάδευαν κεφάλια.

πηγη : efsyn.gr

• Η δίκη συνεχίζεται αύριο (Παρασκευή) επίσης στον Κορυδαλλό
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου