Σεξ .. για να ζήσουμε πολλά χρόνια..!


Καθημερινά εμφανίζονται νέα στοιχεία για την ανθρώπινη υγεία και μακροημέρευση. Η μακροζωία δείχνει να είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, αλλά η επιστήμη ανακαλύπτει διαρκώς κάτι καινούριο!Πόσες φορές έχετε ακούσει για τις επιλογές ζωής που μας προσθέτουν ή μας αφαιρούν χρόνια; Η τάδε διατροφή, η δείνα άσκηση, όχι κάπνισμα, όχι αλκοόλ, ξέχνα το στρες… Μα δεν έμεινε και τίποτα θα πει κανείς, αλλά κάτι έμεινε και είναι τόσο «αμαρτωλό» όσο και «σωτήριο» για πολλούς λόγους στην υγεία μας Καθόλου! Ναι, σωστά διαβάσατε, καθόλου! Οι άνθρωποι που έχουν τάξει τη ζωή τους για να κόβουν κάθε απόλαυση από την δική σου, μόλις σε ενημέρωσαν πως πρέπει να κόψεις και το σεξ αν θέλεις αν ζήσεις μία μακριά και ευτυχισμένη ζωή.

Πως έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα; Ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Sheffield εξέτασαν σκαθάρια τα οποία ζευγαρώνουν καθημερινά και πεθαίνουν νέα, ενώ αντίστοιχα άλλα που δεν ζευγαρώνουν τόσο συχνά, ζουν περισσότερο.
«Ο μηχανισμός δεν είναι ο ίδιος στους ανθρώπους, αλλά η αρχή είναι η ίδια. Στα σκαθάρια, το ζευγάρωμα απελευθερώνει ορμόνες για την παραγωγή σπέρματος στα αρσενικά και αυγών στα θηλυκά και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σύστημα», δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr Michael Siva-Jothey.
Άρα όσο περισσότερο σεξ κάνουν τα σκαθάρια, τόσο υπονομεύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό μπορεί να βρίσκει εφαρμογή και σε άλλους οργανισμούς, όπως ο ανθρώπινος. Δυστυχώς και άλλες έρευνες είχαν φτάσει σε παρόμοια συμπεράσματα.
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Current Biology» , ανέφερε πως αιώνες πριν, οι ευνούχοι ζούσαν ως και 19 χρόνια περισσότερο από τους υπόλοιπους άνδρες, ακόμα και από μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως στην Κορέα, που σημειώθηκε σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής τους.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως η μείωση του προσδόκιμου οφείλεται στην ανδρική τεστοστερόνη, που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Η πλήρης αποχή από το σεξ φαίνεται να ωφελεί κυρίως τους άνδρες, αλλά αντίστοιχα οι μοναχές και οι «γεροντοκόρες», δείχνουν επίσης αυξημένα ποσοστά μακροζωίας, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες.
Αξίζει ωστόσο να αναρωτηθεί κανείς, τι αξία θα είχε μία ζωή που όλες οι απολαύσεις, καλές και κακές, θα είχαν γίνει θυσία στον βωμό της μακροημέρευσης! Και αν μη τι άλλο, σου έρχεται εύλογα στο μυαλό το ανέκδοτο με τον ετοιμοθάνατο που λέει στον γιατρό του ότι θα κάνει τα πάντα αρκεί να ζήσει παραπάνω.
Εκείνος του λέει να κόψει το φαγητό, τα γλυκά, το ποτό, το κάπνισμα και το σεξ και όταν ο ασθενής ρωτάει «Και θα ζήσω πολύ γιατρέ μου;», ο γιατρός απαντάει, «Μόνο δύο εβδομάδες, αλλά θα σου φανούν σαν αιωνιότητα»!

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου