Η Superleague 'εξαφάνιζει ' ( ..? ) τον πρόεδρο της ΕΠΟ..

Μία πρόταση που όπως έχουν τα πράγματα με την παρουσία της ΠΔΕ είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί κατά βάση, αρχής γενομένης από τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ τον ερχόμενο Μάιο ή, τέλος πάντων όποτε αυτές γίνουν, κατέθεσε η Superleague. Σε αυτή, γίνεται δραματική περικοπή της δυναμικής των ερασιτεχνικών ενώσεων αυξάνοντας κατά πολύ τα ποσοστά συμμετοχής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Παρ' όλα αυτά οι Ενώσεις διατηρούν ακόμα μία ελαφρυά υπεροχή, ωστόσο στην πρόταση αποκρύπτεται επιμελώς από πού θα προέρχεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, δηλαδή εάν θα μπορεί κάποιος πρόεδρος ΕΠΣ να κατέβει για πρόεδρος ή, όχι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κανένας πρόεδρος ΕΠΣ δεν θα έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, εκτός εάν παραιτηθεί από την προεδρία της ένωσής του και προταθεί από συγκεκριμένο αριθμό εκλεκτόρων. Εξετάζεται, επίσης, στην παρούσα όχι το ίδιο ζεστά, οι πρόεδροι των Ενώσεων να μην μπορούν καν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές, δηλαδή ακόμα και για τις θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής.

Στην συγκεκριμένη πρόταση, πάντως, η Superleague «εξαφάνισε» τον πρόεδρο της ΕΠΟ και μιλάει μόνο για την εκτελεστική επιτροπή, κάτι που ουσιαστικά προμηνύει τις εξελίξεις αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΕΠΟ, όπως και για τις προϋποθέσεις των υποψηφιοτήτων.

Στο τραπέζι, μάλιστα, έχει πέσει και η τυπική του ανάδειξή κατά την συγκρότηση της εκτελεστικής επιτροπής σε σώμα, για τον επικεφαλής της «παράταξης» που θα κερδίσει τις εκλογές.


Για να δούμε, λοιπόν, την πρόταση της Superleague:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

Η πρόταση μας για την νέα σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο., έχει ως εξής:

Α. Οι 54 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας, να έχουν από 2 ψήφους: Σύνολο ψήφων εκατόν οκτώ (108).

Β. Οι 16 Π.Α.Ε. της Super League να έχουν από 3 ψήφους: Σύνολο ψήφων σαράντα οκτώ (48)

Γ. Η Super League να έχει μία (1) ψήφο

Δ. Η Football League να έχει έξι (6) ψήφους.

Ε. Ο Π.Σ.Α.Π. να έχει μία (1) ψήφο

ΣΤ. Η Ομοσπονδία Προπονητών να έχει μία (1) ψήφο.

ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ: 165(108+48+1+6+1+1) ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 33% ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ

Στην περίπτωση μείωσης του αριθμού των Π.Α.Ε. της Super League από 16 σε 14, τότε οι ψήφοι για κάθε Π.Α.Ε., αυξάνονται από τρεις (3) σε τέσσερις (4), με αποτέλεσμα οι ψήφοι των Π.Α.Ε. να ανέρχονται συνολικά σε πενήντα έξι (56) και συνολικά οι ψήφοι διαμορφώνονται σε εκατόν εβδομήντα τρεις (173 (108+56+1+6+1+1)).

ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ: 173 ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 36% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., είναι ιδιαίτερα μεγάλος, χωρίς να υφίσταται αντίστοιχα ιδιαίτερος λόγος για τον αυξημένο αριθμό των μελών.

Προτείνεται η μείωση του αριθμού των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (Διοικητικό Συμβούλιο) από είκοσι ένα (21) μέλη σε δέκα πέντε (15).

Παράλληλα προτείνεται όπως η Super League έχει 5 εκπροσώπους στην Ε.Ε. (Δ.Σ.) της Ε.Π.Ο., η Football League 1 και οι Ε.Π.Σ. 9.

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΘΑ ΕΧΕΙ 6 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 40% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εκπρόσωποι της Super League θα εκφράζουν τις θέσεις του Συνεταιρισμού και όχι τις ατομικές τους.

Βεβαίως, για τη διαδικασία της διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων θα υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να τεθούν υπό συζήτηση.
πηγη : flogasport.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου