«Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν Την Προσφυγιά» Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα παιδιά ζωγραφίζουν την προσφυγιά»  που διοργανώθηκε από την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών - Refugees Welcome to Piraeus!" και το "Syrian Solidarity House", με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής, Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Καλησπέρα κι από εμένα, καλώς ήρθατε. Ως εκπρόσωπος του Δήμου Πειραιά και εκ μέρους του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Πειραιά, ήθελα να σας καλωσορίσω κι εγώ και με την ευκαιρία να συγχαρώ την Παμπειραϊκή γι αυτήν την πρωτοβουλία και όλες τις πρωτοβουλίες που έχει δείξει τόσο καιρό εδώ στο λιμάνι του Πειραιά, αναλαμβάνοντας αυτήν τη δουλειά.  
Τα έργα που βλέπουμε σήμερα γύρω μας και που θα βλέπουν όλοι οι επισκέπτες της Δημοτικής Πινακοθήκης είναι ένα ακόμα μικρό βήμα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν στο χώρο της ένταξης και της καλλιέργειας, της δημιουργίας σχέσεων εμπιστοσύνης, αγάπης και συμβίωσης με τους πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ στη χώρα μας. Τέτοια πράγματα είναι πολύ σημαντικά και θα χαρούμε να δούμε πολλά περισσότερα.   Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια».


Η  Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου κα Ευαγγελία Μπαφούνη, σημείωσε: «Σας καλωσορίζω στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και στα εγκαίνια αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης των παιδιών για το πώς αυτά τα ίδια βλέπουν την προσφυγιά τους, για το πώς βλέπουν αυτό το μεγάλο ταξίδι από τις εστίες τους, από το γνωστό οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον προς μια καλύτερη ζωή – λένε οι μεγάλοι – προς το άγνωστο γι αυτά».   

Η υπεύθυνη στην ομάδα επικοινωνίας της Παμπειραϊκης κα Λουκία Σουγιά, ανέφερε: «Καλώς ήρθατε, είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που είσαστε εδώ. Μια ματιά στα έργα που εκτίθενται απόψε δείχνει ξεκάθαρα πόσο μεγάλη δύναμη έχει η τέχνη και όσοι είχαν αυτήν την εξαιρετική ιδέα της έκθεσης νομίζω ότι αυτό είχαν στο μυαλό τους, δηλαδή ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να μεταφέρει ένα μήνυμα πιο ξεκάθαρο από κάθε κουβέντα, κάθε λόγο και μια ματιά δείχνει ακριβώς τη δύναμη των ανθρώπων που κατάφεραν να φθάσουν μέχρι εδώ. Έτσι, το επόμενο βήμα αυτών των έργων θα είναι και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που θα προσπαθήσουμε να αφυπνιστούν, με βάση την εικόνα αυτής της ζωγραφικής των παιδιών. Ό,τι  και να πούμε είναι λίγο. Τα εμπόδια που υπερπήδησαν αυτοί οι άνθρωποι για να φθάσουν εδώ και να βρουν καταφύγιο ήταν σχεδόν ανυπέρβλητα. Τους ανοίξαμε σαν λαός, σαν χώρα μια αγκαλιά όσο μεγαλύτερη μπορούσαμε και μπορούμε και ελπίζουμε στο μέλλον την ίδια αγκαλιά να τους ανοίξουν και άλλες  χώρες στον ευρωπαϊκό ορίζοντα».   
 Η έκθεση ζωγραφικής θα διαρκέσει μέχρι τις 5/3/17 οπότε ολοκληρώνονται και οι  δύο εκθέσεις φωτογραφίας για την προσφυγιά που φιλοξενούνται στην Πινακοθήκη.

Ωράριο λειτουργίας : Δευ. - Παρ.: 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. & 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ., Σάββατο: 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών ατομικής υγιεινής για τα παιδιά των προσφύγων.

Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου