ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα  του Δήμου Πειραιά  στην πλαζ Φρεαττύδας για να γιορτάσει τα παραδοσιακά Κούλουμα. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και χόρεψαν με κρητική  μουσική, χορό, τραγούδι και γεύτηκαν δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα, τα οποία ήταν μια ευγενική  προσφορά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. 

Ο ουρανός γέμισε από  εκατοντάδες χαρταετούς σχηματίζοντας στον αέρα ένα πολύχρωμο μωσαϊκό. Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά που έπαιξε γνωστές αγαπημένες μελωδίες. Ακολούθησε χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»  με κρητικούς χορούς και τραγούδια. 

Παράλληλα ραδιοφωνικοί παραγωγοί από τον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 εξέπεμπαν ζωντανά το πρόγραμμα του σταθμού και μοίραζαν δώρα στο κοινό. Το γλέντι συνεχίζεται ως αργά το απόγευμα.    Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του,  τόνισε: 

«Θα ήθελα να ευχηθώ Καλή Σαρακοστή σε όλους. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την  ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά, να γιορτάσει τα Κούλουμα στην εκδήλωση που διοργανώσαμε στην πλαζ Φρεαττύδας. Οι δημότες αλλά  και οι επισκέπτες της πόλης μας, "πλημμύρισαν" την παραλία της Φρεαττύδας, τα παιδιά με τους γονείς πέταξαν χαρταετό, γεύτηκαν σαρακοστιανά εδέσματα, ψυχαγωγήθηκαν με παραδοσιακή μουσική. Η μεγάλη  συμμετοχή των πολιτών στο αποκριάτικο πάρτυ στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στο αποκριάτικο πάρτυ που διοργάνωσαν χθες τα καταστήματα της Τρούμπας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, αλλά και σήμερα στα Κούλουμα,  μας χαροποιεί και δείχνει πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος να ζήσει όμορφες στιγμές και να ξεφύγει αν θέλετε, από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος για ακόμα μια χρονιά, με την ευγενική του χορηγία στην εκδήλωση μας για την Καθαρά Δευτέρα, στηρίζει  έμπρακτα τον Δήμο Πειραιά.  Γνωρίζετε, ότι οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου είναι περιορισμένες και όπως έχω ξαναπεί, θεωρώ πως τέτοιου είδους συνέργειες είναι αξιέπαινες γιατί δίνουν χαρά στον κόσμο και προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ρ/Σ "Παραπολιτικά 90,1", για την χορηγία επικοινωνίας και τη στήριξή τους, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια" κ. Θοδωρή Τσόντο και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης».


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης σε δήλωσή του επεσήμανε:
«Καλή Σαρακοστή. Γιορτάζουμε στην αγαπημένη μας Φρεαττύδα τα Κούλουμα μαζί με τους συνδημότες μας και χαίρομαι γιατί οι καιρικές συνθήκες μας ευνοούν. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ευγενική σημαντική του χορηγία με τα σαρακοστιανά εδέσματα.  Ευχαριστούμε επίσης  και τα "Παραπολιτικά 90,1" για τη χορηγία και τη συμπαράσταση που μας έδειξαν για να διασκεδάσουν τους συνδημότες μας, τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου και έρχονται συνέχεια όχι μόνο από τον Πειραιά, αλλά και από άλλα μέρη της Αθήνας για να διασκεδάσουν εδώ, στη μεγάλη μας γιορτή. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο. Έχουμε την κρητική μουσική,  τους χορούς και τα τραγούδια που μας συντροφεύουν, αλλά και τη Φιλαρμονική του Δήμου μας».   


Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού  και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε: 
«Είναι η τρίτη χρονιά που συνδιοργανώνουμε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός σαρακοστιανό γλέντι την Καθαρά Δευτέρα και είμαστε πολύ χαρούμενοι από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Φέτος είναι και το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών μαζί μας, ως χορηγός επικοινωνίας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, βλέπουμε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Στόχος μας είναι να δίνουμε χαρά στους δημότες, να διοργανώνουμε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως το αποκριάτικο πάρτυ στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός που ήταν άκρως επιτυχημένο. Ευχαριστούμε θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα στον κόσμο. Ευχαριστώ το Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος πάντα θέλει να κάνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις για όλους τους δημότες. Θα υλοποιήσουμε πολλές ακόμη δράσεις το 2017. Ελπίζω ο κόσμος να περάσει όμορφα σήμερα στη Φρεαττύδα». 


Στα Κούλουμα παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Κυριάκος Σιγαλάκος, Στέλιος Γαϊτανάρος, και Αλέξανδρος Αργουδέλης. Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Καλαμακιώτης,  κ. Ανδρέας Βεντούρης και κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική  Αυγή για τον Πειραιά» κ. Ηλίας Κατσαφάδος. 


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου