Digea για Mega: Καταθέστε σχέδιο αποπληρωμής έως την Πέμπτη αλλιώς πέφτει «μαύρο» ..

Προθεσμία έως την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου έδωσε Digea στο Mega.
Συγκεκριμένα η Digea αποφάσισε την «αποδυνάμωση» του σήματος του Mega από το βράδυ της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, εκτός κι αν το «Μεγάλο Κανάλι» παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αποπληρωμής των οφειλομένων του μέσα στις επόμενες έξι ημέρες.
Το διοικητικό συμβούλιο της Digea, παρόχου της εκπομπής ψηφιακού σήματος, συνεδρίασε και επί της ουσίας αποφάσισε να ρίξει μαύρο στο Μεγάλο Κανάλι από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Το κανάλι είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του πριν από μερικούς μήνες και στις 31 Ιανουαρίου είχε λήξει η προθεσμία πληρωμής των οφειλομένων συνολικού ύψους 900.000 ευρώ. Τότε, είχε διαρρεύσει εξώδικο της DIGEA προς το κανάλι, ωστόσο η διοίκηση του σταθμού είχε δηλώσει δημοσίως ότι αυτές εξοφλήθηκαν και έγινε λόγος για σχέδια ανταγωνιστών που θέλουν την αποδυνάμωση του Mega. Ωστόσο, η εκπρόθεσμη κατά μία ημέρα πληρωμή της οφειλής φαίνεται ότι οδήγησε τη Digea στην απόφαση να απαιτήσει το σύνολο των οφειλομένων με εξώδικο.
Η αποδυνάμωση του σήματος πρακτικά σημαίνει ότι το κανάλι δεν θα μπορεί να μεταδίδει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, αφού θα πέσει «μαύρο» σταδιακά στις οθόνες
.
Κάλεσμα για δελτίο ειδήσεων
Οι δραματικές εξελίξεις στο Mega, μετά και το τελεσίγραφο της Digea για «μαύρο» την επόμενη Πέμπτη, κινητοποιούν τους εργαζομένους, οι οποίοι κινούνται στη λογική να ξαναβγάλουν στον «αέρα» δελτίο ειδήσεων.
Ήδη ο διευθυντής ειδήσεων έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι συγκαλεί το Σάββατο σύσκεψη με στόχο να μεταδοθεί τη Δευτέρα δελτίο ειδήσεων στις 2 το μεσημέρι.
«Προς όλους τους συναδέλφους του Μέγκα .. Δευτέρα μεσημέρι βγάζουμε δελτίο στις 2. Με όσους μπορούν και όσους θέλουν.. αύριο θα γίνει σύσκεψη στις 12 στον 6ο», ανέφερε.
Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει οι εργαζόμενοι να «σπάσουν» την επίσχεση εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα σταματήσουν να παίρνουν τα 600 ευρώ το μήνα -και έτσι δεν θα έχουν κανένα εισόδημα για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Η απόφαση πριν από την απόφαση  Digea
Την πρόθεση της Digea να ρίξει «μαύρο» στο Mega καταγγέλουν ήδη οι εργαζόμενοι στο κανάλι με βίντεο που έφτιαξαν: 
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτεια για το Μεγάλο Κανάλι και για τις ζωές μας. Ένας χρόνος αγωνίας, αβεβαιότητας και αναμονής. Όλο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι του Mega παλέψαμε, σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε να κρατήσουμε το κανάλι ανοιχτό. Χάρη βέβαια στη βοήθεια και την στήριξη του τηλεοπτικού κοινού. Διαφημιστικά έσοδα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Μόνο που καταλήγουν σε δεσμευμένους λογαριασμούς.
Για όλους εμάς που ενάντια σε θεούς και δαίμονες και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις έχουμε κρατήσει ζωντανή την επιχείρηση, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, καμία πρόβλεψη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φαίνεται να τους ικανοποιεί όλους, μετόχους, τράπεζες, κυβέρνηση. Οι μόνοι που έχουμε πληγεί από αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς είμαστε οι εργαζόμενοι, που πλέον διανύουμε τον όγδοο μήνα απλήρωτης εργασίας.
Οι μέτοχοι συνεχίζουν να συζητάνε μεταξύ τους την ώρα που ο δανεισμός της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ μειώνεται, οι τράπεζες συνεχίζουν να εισπράττουν χρήματα από τη λειτουργία του καναλιού και η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τα όσα συμβαίνουν. Μοναδικός σύμμαχος μας όλο αυτό τον καιρό, η ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία μετόχων και θα γίνει η πολυπόθητη επανεκκίνηση του σταθμού. Πράγματι, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία κινητικότητα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τράπεζες αλλά και από τους μετόχους. Αυτή την κρίσιμη ώρα όμως, έρχεται ένα ακόμα «χτύπημα» που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το εξώδικο της Digea και το τελεσίγραφο που έχει στείλει για υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, εξαιτίας οφειλών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.
Όλοι καταλαβαίνουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια ενέργεια. Το «μαύρο» σε κανάλι θα είναι περισσότερο πιθανό από ποτέ. Αυτή την κρίσιμη ώρα ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχιστεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι το θέμα αφορά επιχειρηματικά συμφέροντα και σχετίζεται με την τηλεθέαση του καναλιού και τα διαφημιστικά του έσοδα.
Πολλοί θα ήθελαν να δουν να βγαίνει από τη μέση ένας σημαντικός «παίκτης» που ακόμα και σήμερα, χωρίς φρέσκο πρόγραμμα, καταφέρνει και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης. Εδώ όμως μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Τις δικές μας και των οικογενειών μας. Η Digea και τα μέλη του Δ.Σ. να σκεφθούν καλά πριν κατεβάσουν το διακόπτη και να δώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να βρεθεί οριστική λύση.
Οι τράπεζες να απελευθερώσουν μέρος των εσόδων του καναλιού, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του, άρα και η δική τους δυνατότητα είσπραξης. Ειδικά τώρα, που βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων, σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Η κυβέρνηση να «ακούσει» επιτέλους τα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ είναι μία εταιρεία που συνεχίζει να παράγει έσοδα, δεν έχει πτωχεύσει. Και τέλος οι μέτοχοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για την «επόμενη μέρα». Είναι δική τους η ευθύνη για το αν ο τηλεοπτικός σταθμός θα «ζήσει» ή όχι. Οι εργαζόμενοι, με την έως και σήμερα αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση μας, αποτρέψαμε τα χειρότερα για το κανάλι. Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega».

πηγη :koolnews.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου