Ο όμιλος Piaggio ηγέτης στη μετακίνηση του μέλλοντος!

Ο Όμιλος Piaggio παρουσίασε στη Βοστώνη τα GITA και KILO, τα πρώτα πρότζεκτ που αναπτύχθηκαν από την PiaggioFastForward (PFF), εταιρεία που ιδρύθηκε και ελέγχεται από τον Όμιλο Piaggio, ως ένα προηγμένο αμερικανικό ερευνητικό κέντρο για τη μετακίνηση του μέλλοντος. Με τον τρόπο αυτό ο Όμιλος διερευνά την εξέλιξη της μετακίνησης,με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, επεκτείνοντας το όραμά του ώστε να συμπεριλαμβάνει ένα πολύ ευρύτερο φάσμα τεχνολογικών λύσεων σε σχέση με τις τρέχουσες δραστηριότητές του.
Το GITA είναι ένα αυτόνομο όχημα, σχεδιασμένο για να βοηθά τους ανθρώπους. Μεταφέρει έως 18 κιλά, παρατηρεί και επικοινωνεί. Είναι ικανό να ακολουθεί ένα άτομο κινούμενο με ταχύτητα έως 35χλμ/ώρα ενώ μπορεί να κινείται αυτόνομα σε χαρτογραφημένο περιβάλλον. Το σφαιρικό σχήμα και ο πρωτοποριακός σχεδιασμός χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά του.

Το KILO είναι ο «μεγάλος αδελφός» του GITA και, χάρη στη μεγαλύτερη χωρητικότητά του, μπορεί να μεταφέρει έως 100 κιλά στον αποθηκευτικό χώρο 120 λίτρων που διαθέτει. Έχει εξαιρετική σταθερότητα χάρη στους τρείς τροχούς του.
Ο Πρόεδρος της PFF, κ. Michele Colaninno, σχολίασε «Ο δρόμος που μας οδήγησε στη δημιουργία του GITA πέρασε μέσα από την προσπάθειά μας να κατανοήσουμε βαθιά τους ανθρώπους, τις συνήθειές τους και να καλύψουμε τις ανάγκες τους. Καταλάβαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων του μέλλοντος και θα το πετύχουμε μέσω αυτών. Η ιστορία της επιτυχίας αποτελείται από τα άτομα και τις ομάδες τηςPFF, που το επιβεβαιώνουν. Είναι νέοι, ενθουσιώδεις, δεν φοβούνται τις προκλήσεις, ένα «καζάνι» πολιτισμών και επαγγελματισμού, που έχουν δημιουργήσει ένα άριστο μείγμα ρομποτικής, μηχανικής και σχεδιασμού.»
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio, κ. Roberto Colaninno, δήλωσε«Ο Όμιλος Piaggio, μέσω της δημιουργίας της PFF, κοιτάζει και πάλι στο μέλλον, τους νέους, τις επόμενες γενιές, σκοπεύοντας, όχι απλώς να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ολοένα και πιο περίπλοκου σεναρίου μετακίνησης, αλλά να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή. Οι βάσεις και οι κινητήριες δυνάμεις αυτού του έργου είναι η καινοτομία, η έρευνα και η περιέργεια.»
Η επαναστατική φύση των GITA και KILO βρίσκεται στην ικανότητά τους να παρέχουν υποστήριξη σε διάφορες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, επεκτείνοντας το περιορισμένο ανθρώπινο εύρος λειτουργίας και ικανότητας μεταφοράς. Στην πραγματικότητα η σύλληψή τους βασίζεται σε μία πραγματική πλατφόρμα μετακίνησης, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί και να ενσωματωθεί για να ικανοποιήσει διαφορετικές ανάγκες  σε διαφορετικές συνθήκες.
PiaggioFastForward
Η PFF ιδρύθηκε το 2015 από τον Όμιλο Piaggio, με σκοπό να πρωτοπορήσει στον τομέα της έξυπνης μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών. Αποστολή της εταιρείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να μετακινούνται καλύτερα,  μακρύτερα, ταχύτερα και πιο ευχάριστα. Η PFF κατασκευάζει ρομπότ και λύσεις ελαφριάς μεταφοράς που ταξιδεύουν πίσω, δίπλα και κάτω από ανθρώπους σε κίνηση. Στην σύγχρονη εποχή της μηχανικής νοημοσύνης, αυτονομίας και διασύνδεσης, η PFF επιδιώκει να προωθήσει πιο ζωντανές πόλεις με πεζούς, ποδηλάτες, skaters, η κινητικότητα των οποίων ενισχύεται με τα νέα έξυπνα οχήματα. Η PFF εδρεύει στη Βοστώνη (MA-ΗΠΑ).
Η PFF καθοδηγείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο,Jeffrey Schnapp, μαζί με τους Michele Colaninno(Πρόεδρος), Greg Lynn (Chief Creative Officer), Sasha Hoffman (Chief Operating Officer) και Beth Altringer (Chief Design Research Officer).
Η Συμβουλευτική Επιτροπή τηςPFF αποτελείται από τους Roberto Colaninno (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio), Nicholas Negroponte (Ιδρυτής του MIT MediaLab), JohnHoke (Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Σχεδιασμού της Nike), Doug Brent (Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Trimble) και Jeff Linnell (πρώην Διευθυντής Ρομποτικής της Google).
Share on Google Plus

About Kostas Kostas

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου