Στρασβούργο : Πρωτεύουσα 'Tre Chick "...

Το Στρασβούργο  είναι η πρωτεύουσα και η κυριότερη πόλη του νομού Bas-Rhin και της περιφέρειας της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ρήνου. Είναι μία πόλη που διατηρεί το ιστορικό της κέντρο και για το λόγο αυτό είναι και ιδιαίτερα γραφική.
Το ιστορικό  κέντρο της πόλης, που έχει καταταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της  Ουνέσκο. Μπορείτε να το ανακαλύψετε περπατώντας , με το ποδήλατο , με το καραβάκι,  ή με το μίνι τραμ. Μία πόλη με αυθεντικές παραδόσεις που είναι ταυτόχρονα μοντέρνα και κοσμοπολίτισσα !
Δεν πρέπει να χάσετε:
 Τον καθεδρικό της Νοτρ-Νταμ με το αστρονομικό  ρολόι.
Αποπερατώθηκε το 1439 και είναι το εμβληματικότερο μνημείο της πόλης. Γοτθικό κτίσμα από κοκκινωπό ψαμμίτη, με έναν πύργο ύψους 142μ.
La Petite France «Πετίτ Φρανς »
Η συνοικία των βυρσοδεψών την οποία διασχίζουν αρκετοί βραχίονες του ποταμού Ιλ. Μια μικρή περιοχή, η πιο γραφική και εντυπωσιακή του Στρασβούργου, με  τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια της και τα κανάλια της, είναι πραγματικά πανέμορφη. 

- Τις σκεπαστές γέφυρες και την πανοραμική θέα από το φράγμα Βομπάν 
Ο υδατοφράκτης Vauban, που κατασκευάστηκε το 17ο αιώνα για αμυντικούς κυρίως σκοπούς, αποτελεί έξοχο σημείο για να απολαύσετε την όμορφη θέα στο ιστορικό συγκρότημα του Γκραν Ιλ. 

Την πλατεία Ρεπουμπλίκ (République) 
- Την συνοικία των ευρωπαϊκών κοινοτικών κτιρίων.
Tο Συμβούλιο της Ευρώπης , το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 1958  στο Στρασβούργο συνέρχεται το συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, εναλλάξ με το Λουξεμβούργο.
Το Παλάτι Ρόχαν (Rohan)
Υπέροχο δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο διακοσμητικής τέχνης και το μουσείο καλών τεχνών.

 

 Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Γαλλίας,  στεγάζει μεγάλες συλλογές από πίνακες, αγάλματα, γραφικές τέχνες και πολλά άλλα από την Ιμπρεσιονιστική περίοδο μέχρι και σήμερα. Απολαύστε ένα καφεδάκι στην όμορφη και μεγάλη ταράτσα του μουσείου. 

Τις μπυραρίες και τα winstubs

Μικρά εστιατόρια, χαρακτηριστικά σε όλη την Αλσατία, όπου θα απολαύσετε πιάτα της Αλσατίας με συνοδεία ενός καλού κρασιού. Μαγαζιά με ζεστή ατμόσφαιρα, με ξύλικα τραπέζια στρωμένα με κόκκινα καρό τραπεζομάντηλα.  Όταν ο καιρός είναι καλός, τα περισσότερα μαγαζιά βγάζουν τραπέζια έξω.
΄

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου