«Σεξ Λεξικόν»: Μία ρομαντική κωμωδία για την πρώτη φορά ..

Δεύτερη παράταση παίρνει η νεανική ρομαντική κωμωδία που παίζεται στο θέατρο 104 από τον Οκτώβριο. Ο κύκλος των παραστάσεων θα κλείσει την Κυριακή των Βαίων (κάθε Σάββατο στις 21:15 και κάθε Κυριακή στις 19:00)

Λίγα λόγια για το έργο:

Στην Αθήνα του 1978 δύο ερωτευμένοι και άπειροι έφηβοι επιχειρούν να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά. Σε μία εποχή που αλλάζει, καλούνται να ξεπεράσουν τη συστολή τους, οικογενειακά και κοινωνικά βιώματα, στερεότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις και να μεταβούν στην ενηληκίωση, με πάθος, ανυπομονησία, αλλά και απογοήτευση, άγνοια και ντροπή.
Οδηγός για τον Τάκη και την Κάτια σε αυτό το μεγάλο βήμα είναι ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, το περιβόητο «Σεξ Λεξικόν» της εποχής. Πρόκειται για το απόλυτο εγχειρίδιο, με χρηστικές και επεξηγηματικές πληροφορίες, για οτιδήποτε αφορά στο σεξ. Την ίδια κρίσιμη ώρα, το «Σεξ λεξικόν» λειτουργεί στη συνείδησή τους ως φωνή συνέτισης όταν οι δυο ήρωες «κινδυνεύουν» να εκτραπούν.

Η βαρύγδουπη εισαγωγή του Λεξικού που τιτλοφορείται «Αγόρια προσοχή, κορίτσια ενημερωθείτε!» προδίδει το ύφος που διαποτίζει όλο τον τόμο: προειδοποιητικό, αποτρεπτικό έως και τρομακτικό για τους αναγνώστες εκείνης της εποχής, ξεκαρδιστικό, αδιανόητο έως και εξοργιστικό για τους αναγνώστες σήμερα.Ποια είναι η θέση των δύο νέων στις άκαμπτες αντιλήψεις του λεξικού; Απόψε το βράδυ, η Κάτια και ο Τάκης θα κληθούν να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια πριν αφήσουν τους εαυτούς τους ελεύθερους για πειραματισμό. Μήπως βρίσκονται ένα βήμα πριν αφήσουν στην άκρη τα βοηθήματα και ακολουθήσουν το ένστικτό τους; Θα προχωρήσουν; Ή θα σταματήσουν;

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος (βραβείο Μπότση) Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος, αποφοιτώντας από το Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο και το παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου («Τα Κύματα» Β. Γουλφ, «Αισθηματικές Νουβέλες δρχ.35» Τσούγκου-Τσαγκαράκη, «Η σεξουαλική ζωή του κ. και της κας. Νικολαϊδη» Δημ. Παπαδοπούλου, «Ο Γυάλινος Κώδων» Σ. Πλαθ, κ.α.).


Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος
Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου
Επιμέλεια Κίνησης: Ερμίρα Γκόρο
Ερμηνεύουν οι: Μαρία Χάνου, Χρήστος Κοντογεώργης

Στοιχεία Παράστασης:
Ημέρα και Ώρα παράστασης: Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19:00
Είσοδος : 10 € (γενική είσοδος), 5 € (για ανέργους)
Διάρκεια παράστασης: 80’

Χώρος: Θέατρο 104 . Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός) - Τηλ : 210 3455020Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/sex-lexikon-mia-romantiki-komodia-gia-tin-proti-fora
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου