Μπαίνει «Επίτροπος Εξυγίανσης» στην ΑΕΠΙ..

Διαφοροποιείται κάπως το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα στο περιβόητο άρθρο 56 που αναφέρεται στην ΑΕΠΙ και στην περίπτωση εκείνη κατά την οποία υπάρχει -όπως τώρα- «σοβαρό οικονομικό ή διαχειριστικό πρόβλημα».
Υπενθυμίζουμε πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τα πνευματικά δικαιώματα έχει εξελιχθεί σε γεφύρι της Άρτας. Δεκέμβριο του 2015 κατατέθηκε για πρώτη φορά στη Βουλή, φτάσαμε Μάρτιο του 2017 και ακόμα τίποτε.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» το νομοσχέδιο θα προβλέπει σε περίπτωση που θα υπάρχει στην ΑΕΠΙ (όπως και στους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων«σοβαρό οικονομικό ή διαχειριστικό πρόβλημα» να μπορεί ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού να διορίζει (υποβάλλοντας αίτηση στο μονομελές Πρωτοδικείο) έναν «Επίτροπο Εξυγίανσης» και τον αναπληρωτή του, «εντός 15 ημερών, με την εξουσία ιδίως της εξυγίανσης και συνέχισης της λειτουργίας του οργανισμού ή της οντότητας».

Στην αίτηση που θα καταθέτει ο Υπουργός στο δικαστήριο, θα ορίζεται εάν ο συγκεκριμένος «Επίτροπος Εξυγίανσης» θα αναλαμβάνει αυτός την πλήρη διοίκηση ή θα συμπράτει με την υπάρχουσα διοίκηση. Στην περίπτωση της ΑΕΠΙ δηλαδή θα είναι η Λυδία Κονιόρδου που θα αποφασίσει αν ο Επίτροπος (γιατί Επίτροπος θα μπει σίγουρα) θα πάρει την ΑΕΠΙ στα χέρια του ή θα συνεργαστεί με την οικογένεια Ξανθόπουλου.


Η διάρκεια του διορισμού του θα είναι τουλάχιστον ένα έτος με τη δυνατότητα του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού να αποφασίζει την παράταση αυτής μέχρι δύο έτη. Θα μπορεί βέβαια και ανά πάσα στιγμή να τον παύσει. Ο Επίτροπος θα μπορεί να προσλαμβάνει εξωτερικούς νομικούς ή οικονομικούς συμβούλους, ενώ το κόστος της αμοιβής του καθώς και τα έξοδα της εξυγίανσης θα επιβαρύνουν την ΑΕΠΙ ή τον όποιον άλλον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης.

πηγη : efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου