Ο Kenny Garrett έρχεται ξανά στην Αθήνα

O κορυφαίος alto σαξοφωνίστας, καθώς και κάτοχος Grammy, Kenny Garrett, επιστρέφει στο αγαπημένο του Gazarte, το Σάββατο 18 Μαρτίου, για μία εμφάνιση δίχως προηγούμενο.
Πρόκειται για έναν μουσικό υψηλής κλάσης, το όνομα του οποίου θεωρείται δικαίως συνώνυμο του free spirit, καθώς αποτελεί την προσωποποίηση της διαρκούς εξέλιξης και της ανταλλαγής ερεθισμάτων. Ένας λάτρης και πιστός υπηρέτης της jazz, που όμως είναι πάντα ανοιχτός στους νεότερους μουσικούς και στους συγγενείς με αυτόν καλλιτέχνες, που περνάει με χαρακτηριστική άνεση από το be bop, στη funk και στην pop, επιβεβαιώνοντας με πάθος το ελεύθερο πνεύμα και τα υψηλά καλλιτεχνικά standards του.

Ο Kenny Garrett ήταν μόλις 18 χρονών, όταν τον επέλεξαν για να παίξει με την Duke Ellington Orchestra. Η συνέχεια έμελλε να είναι λαμπρή, με κορωνίδα τα πέντε χρόνια που πέρασε δίπλα στον Miles Davis, που ως γνωστόν διέκρινε από νωρίς τους σπουδαιότερους σολίστες ανδρώνοντάς τους δίπλα του, επί σχεδόν μισό αιώνα. Υπήρξαν όμως κι άλλες λαμπρές συνεργασίες: Joe Henderson, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Marcus Miller, Brad Mehldau, Chick Corea, Art Blakey, Herbie Hancock, Ron Carter, Elvin Jones... και η λίστα είναι ατελείωτη! Κι αυτό που έμαθε ο Kenny Garrett κοντά στους κολοσσούς των περασμένων γενεών, είναι να παίζει με την ίδια ποιότητα και έμπνευση όλα σχεδόν τα στυλ της σύγχρονης τζαζ. Πολύ λίγοι μουσικοί διαθέτουν αυτή του την «ακροβατική» σχεδόν, ικανότητα.
Εξελίσσοντας διαρκώς το συνθετικό του ύφος, ο Kenny Garrett κέρδισε κάθε βραβείο και διάκριση που θα μπορούσε να θελήσει ένας μουσικός, μη εξαιρουμένου και του Grammy. Το ερχόμενο Σάββατο, 18 Μαρτίου, απολαμβάνουμε έναν ακόμη κορυφαίο μουσικό της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Gazarte.
Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 18 Μαρτίου στις 22:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 346 0347
πηγή: protothema.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου