Ιταλία: Έξι στους 10 πολίτες χρωστούν ως 5.000 ευρώ στο κράτος..

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία της ιταλικής υπηρεσίας είσπραξης φόρων Equitalia, σύμφωνα με τα οποία 21 εκατομμύρια Ιταλοί χρωστούν στο Δημόσιο της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, Ερνέστο Ρουφίνι, το 60% των Ιταλών χρωστά το ποσό των 5.000 ευρώ στο κράτος.
Συνολικά οι διάφοροι οργανισμοί που ανήκουν στο Δημόσιο και στους οποίους οι Ιταλοί πολίτες πρέπει να καταβάλουν οφειλόμενα ποσά, είναι πάνω από 8.000.
Ο Ερνέστο Ρουφίνι δήλωσε παράλληλα ότι το ιταλικό δημόσιο πρέπει να εισπράξει 817 δισ. ευρώ, αλλά «ρεαλιστικά μπορεί να προβλέψει κανείς ότι στο τέλος θα εισπραχθούν περίπου 52 δισεκατομμύρια ευρώ».
Στους υπολογισμούς αυτούς λαμβάνονται υπόψη επιχειρήσεις που έχουν χρεοκοπήσει ή κλείσει, όπως και οφειλέτες οι οποίοι έχουν πεθάνει.
Κατά τη διετία 2015 - 2016, το ιταλικό δημόσιο κατάφερε να εισπράξει σχεδόν 17 δισ. ευρώ.

πηγη : newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου