Πρόωρες εκλογές για τις 8 Ιουνίου προκήρυξε η Μέι..

Τι την οδήγησε στην αιφνιδιαστική απόφαση πριν την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit - Πώς αντιδρά η αγορά στην απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού - Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών και οι Εργατικοί.Τα σχέδιά της για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε σε ένα αιφνιδιαστικό διάγγελμα από τη Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι.Όπως ανέφερε, η χώρα είναι ενωμένη, αλλά τη βρετανική Βουλή παραμένει διχασμένη.«Τις τελευταίες εβδομάδες, το Κόμμα των Εργατικών απειλούσε ότι θα καταψηφίσει την τελική συμφωνία, στην οποία φθάσαμε με την ΕΕ. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είπαν ότι θέλουν να σταματήσει η δραστηριότητα της κυβέρνησης.Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας λέει ότι θα καταψηφίσει τη νομοθεσία που επισήμως σταματά τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ. Ενας αριθμός μη εκλεγμένων μελών της Βουλής των Λόρδων έχει δεσμευτεί να μας πολεμήσει σε κάθε μας βήμα.Εάν δεν πάμε σε εκλογές τώρα, τα πολιτικά παιχνίδια θα συνεχιστούν», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός , δικαιολογώντας την απόφασή της.
Το διάγγελμα – έκπληξη πραγματοποιείται λιγότερο από έναν μήνα μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για την έναρξη της διαδικασίας του Brexit και σηματοδοτεί μια στροφή της Μέι που είχε συντελεστεί πριν τις διακοπές του Πάσχα, όταν το πρωθυπουργικό γραφείο επέμενε ότι πρόωρες εκλογές είναι ένα ενδεχόμενο που αποκλείεται.
Κανονικά οι εκλογές θα γίνονταν το 2020 αν και το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι με 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης της δίνει ένα άνοιγμα για να εδραιώσει την εξουσία της.Η προκήρυξη εκλογών σηματοδοτεί την απόφαση της Μέι ότι δεν μπορεί να «περάσει» το νομοσχέδιο για το Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως η ίδια επιθυμεί , με την ισχνή πλειοψηφία που πήρε «κληρονομιά» από τον Ντέιβιντ Κάμερον.Νωρίτερα, η στερλίνα σημείωσε βουτιά έναντι του δολαρίου, ενώ η απόδοση στο βρετανικό 10ετές υποχώρησε κάτω από1%. Ωστόσο, γρήγορα η εικόνα άλλαξε με ενίσχυση του βρετανικού νομίσματος και επαναφορά πάνω από το 1% στην απόδοση του τίτλου 10εετούς λήξης.

πηγη : newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου