Αυτές είναι οι δύο πιο ευτυχισμένες ηλικίες στη ζωή μας..

Η ηλικία των 23 ετών είναι η πιο ευτυχισμένη στη ζωή μας σύμφωνα με έρευνα του LSE και ακολουθεί η ηλικία των 69.

Στην έρευνα συμμετείχαν 23.000 Γερμανοί ενήλικες από 17 έως 85 ετών.  Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν εάν είναι χαρούμενοι από τη ζωή τους ενώ ρωτήθηκαν πως θα αισθάνονται σε πέντε χρόνια. Πέντε χρόνια αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι ρωτήθηκαν εάν τους ικανοποιεί  η πραγματική τους ζωή. 

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ευτυχία στη ζωή ακολουθεί ένα σχήμα U καμπύλη που εντείνεται στην ηλικία των 23 και στη συνέχεια πάλι στα 69 χρόνια. 

Παρόλο που προκαλούν έκπληξη οι τόσο διαφορετικές ηλικίες σε σχέση με την ευτυχία, οι ερευνητές εξήγησαν ότι οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα κατά κανόνα υπερεκτιμούν ότι θα είναι ευτυχισμένοι σε πέντε χρόνια  σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους. Σε αυτό οφείλεται και η καμπύλη στο σχήμα U .

Από την έρευνα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η χαρά ταιριάζει με το ξεκίνημα της καριέρας στα 20 χρόνια και στην ενήλικη ζωή και ξαναεμφανίζεται κατά την συνταξιοδότηση, όταν μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς έχετε το ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε και να ανακαλύψετε νέες προκλήσεις.


πηγη : indy100.com /enallaktikos.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου