ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ : Έντεκα πράγματα για την μεγαλύτερη Ισλαμική χώρα στον κόσμο

Μετά από δώδεκα συνεχή χρόνια που ζω στην όμορφη Ινδονησία, που έχει 260 εκατομμύρια περίπου πληθυσμό, θέλω να αναφέρω κάποια στοιχεία για την μεγαλύτερη Ισλαμική χώρα στον κόσμο, που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε, ούτε υποψιάζεστε και για αυτό πιστεύετε ότι όλο το Ισλάμ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.
1) Αναγνωρίζει επίσημα 6 θρησκείες
2) Τα Χριστούγεννα και το καθολικό Πάσχα είναι επίσημες αργίες προς τιμήν των μειονοτήτων (φανταστείτε να γινόταν στην Ελλάδα).
3) Τα Χριστούγεννα οι τράπεζες, τα μεγάλα αεροδρόμια και τα πολυκαταστήματα στολίζονται με χριστουγεννιάτικα δέντρα η στολίδια πάλι προς τιμήν των μειονοτήτων (φανταστείτε να γινόταν στην Ελλάδα).
4) Η μαντίλα δεν είναι υποχρεωτική.
5) Τα κορίτσια στα Clubs είναι ντυμένα πιο σέξι από την Ελλάδα.
6) Το αλκοόλ όχι μόνο είναι νόμιμο αλλά κάνουν και εξαγωγή το μπαλινέζικο κρασι,  το Hatten.
7) Μόνο σε μια επαρχία το Aceh που βρίσκετε σε ένα από τα 17.000 νησιά που αποτελείται περίπου η Ινδονησία, που είναι με μια ειδική συμφωνία στην Ινδονησία, κάπως ανεξάρτητη ισχύει ο νόμος της Σαρίας.
8) Να φας χοιρινό μπορείς να βρεις σχεδόν παντού.
9) Έχει περισσότερες από 300 χριστιανικές εκκλησίες όλων των δογμάτων και το ποσοστό των Χριστιανών κυρίως Προτεστάντες και λίγοι Καθολικοί, περίπου 10%.
10) Υπάρχει ένα ποσοστό 15-20% πιο φανατικών ας τους αποκαλέσω ισλαμιστών, αλλά οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν χαρίζονται, αλλά δυο - τρεις φορές τα τελευταία 17 χρόνια που υπήρξανε τρομοκρατικές επιθέσεις, τους συνέλαβαν, τους δίκασαν και τους εκτέλεσαν χωρίς πολλά πολλά. Στην Ελλάδα νομίζω τα τελευταία 40 χρόνια είχαμε πολλές περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από διάφορους ακραίους.

Εδώ να διευκρινίσω όταν λέω φανατικούς δεν εννοώ ανθρώπους ζωσμένους στα άρματα έτοιμους για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά πιο θρησκευόμενους που προτιμούν ένα θεοκρατικό καθεστώς.
11) Η πιο δημοφιλής εφημερίδα της πρωτεύουσας της Τζακάρτας, η Jakarta Post κυκλοφορεί μόνο στην αγγλική γλώσσα.
Ο ισλαμικός κόσμος δεν είναι μόνο κάποιες αραβικές χώρες, αλλά και η όμορφη Κουάλα Λουμπούρ στην Μαλαισία ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, η κοσμική από το 1960 Καζαμπλάνκα και το Μαρόκο, η Σενεγάλη που έχει θεσπίσει την ανεξιθρησκία ως βασική συνταγματική αρχή και δεκάδες άλλα όμορφα αλλά και κοσμικά μέρη.
Ο φασισμός αντιμετωπίζεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με τα ταξίδια και δεν μαθαίνετε ο κόσμος από τον υπολογιστής μας στο διαμέρισμα μας.
Το βίντεο από το κοσμικό Μπαλί της Ινδονησίας που είναι το μοναδικό νησί που στους ντόπιους τους Μπαλινεζους επικρατεί η Ινδουιστική θρησκεία, αλλά ο πληθυσμός είναι περίπου πλέον 50% Ινδουιστές και 50% Μουσουλμάνοι από άλλα νησιά.
Η Φωτογραφία από την πρωτεύουσα την Τζακάρτα
Facebook profile: Ο Κλόουν
Γράφει ο  
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου