Το CVC στο Metropolitan..

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε. , της εταιρείας που ελέγχει το Metropolitan ανακοίνωσε ότι υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της Εταιρείας και της Hellenic Healthcare S.a.r.l , ενός οχήματος που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners για την είσοδο της CVC στην μετοχική σύνθεση της Εταιρείας με πλειοψηφικό ποσοστό. Η κίνηση αυτή – κυρίως λόγω της εισόδου νέων επενδυτικών κεφαλαίων- αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς και προκαλεί ευρύτερες ανακατατάξεις σε όλο το χώρο της υγείας.
Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan, Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας, και θα συνεχίσουν να ηγούνται της Εταιρείας σαν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα.

Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δις δολάρια παγκοσμίως.
Η επένδυση αυτή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, θα προσδώσει στον εταιρεία και τον Όμιλό του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία, η οποία, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της Διοικητικής μας ομάδας φιλοδοξούμε να καταστήσει το Metropolitan Hospital ηγετικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα".
Ως σύμβουλοί της συναλλαγής λειτούργησαν η Deloitte, και τα δικηγορικά γραφεία Shearman & Sterling και Μ. & Π. Μπερνίτσας για λογαριασμό της CVC, και τα δικηγορικά γραφεία Clyde & Co και Καρατζάς και Συνεργάτες για λογαριασμό της εταιρείας. H Panaxia Limited λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εταιρείας.
 πηγη : newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου