Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις..

Ενα διασκεδαστικό ταξίδι εξερεύνησης της ελληνικής φύσης, αλλά και πλούσια δώρα επιφυλάσσει για τους μαθητές όλης της χώρας ένας πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός του WWF Ελλάς.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της Ελλάδας και γιατί τα φλαμίνγκο έχουν αυτό το εξωτικό ροζ χρώμα;
Αυτοί είναι δύο μόνο γρίφοι από τους δεκάδες που καλούνται να απαντήσουν οι μαθητές όλης της χώρας, στον δεύτερο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις» που διοργανώνει το WWF Ελλάς.
Μέσα από ένα διασκεδαστικό, ψηφιακό, εκπαιδευτικό ταξίδι (http://diagonismos.wwf-atlas.gr/), μαθητές δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας, καλούνται να πάρουν μέρος σε έναν διαγωνισμό γνώσεων για τη φύση της Ελλάδας που επιφυλάσσει πλούσια δώρα για τους νικητές.
Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις είναι ένα σύγχρονο, διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, αν και έχει σχεδιαστεί κυρίως για παιδιά και εφήβους ηλικίας 8-15 ετών.
Αντλώντας πληροφορία από το Οικοσκόπιο - την πρότυπη χαρτογραφική εφαρμογή του WWF Ελλάς για το ελληνικό περιβάλλον και εξελίσσοντας το oikoskopio kids , που προσφέρει σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας τη βασική εξοικείωση με περιβαλλοντικές έννοιες, εικόνες και ήχους, το νέο αυτό παιχνίδι συμπληρώνει τις ψηφιακές-εκπαιδευτικές πλατφόρμες που το WWF προσφέρει δωρεάν στο ευρύ κοινό.
Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ερευνητικής ομάδας Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού, CoSyLLab του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά και τη χρηματοδότηση του WWF Ολλανδίας. Το υλικό αντλήθηκε από την εμπειρία και τα προγράμματα του WWF Ελλάς, ενώ το παιχνίδι είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας ως προς την καταλληλότητα του περιεχομένου του.
Για μία εβδομάδα, από τη Δευτέρα 8/5/2017 στις 08.00 π.μ. έως και την Παρασκευή 12/5/2017 στις 08.00 μ.μ, μεμονωμένοι μαθητές ή μαθητικές ομάδες της πέμπτης (Ε΄) και έκτης (ΣΤ΄) δημοτικού, καθώς και των τριών τάξεων του γυμνασίου, των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων ολόκληρης της επικράτειας, μπορούν δωρεάν να δοκιμάσουν γνώσεις και τύχη, παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό. .Συμμετοχή στον διαγωνισμό, μπορεί να δηλώσει κάθε μαθητής/μαθητική ομάδα εδώ.


Οι νικητές στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στον πίνακα των υψηλότερων σκορ θα κερδίσουν αντίστοιχα μια action camera, ένα tablet και ένα mini drone!
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου