Φεστιβάλ μαγειρικής προσφύγων τον Ιούνιο στην ΑθήναΤα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων επιχειρεί να αναδείξει η πρωτοβουλία «Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων» («Refugee Food Festival»), που συνδιοργανώνουν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η μη κυβερνητική οργάνωση «Food Sweet Food».
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις: Παρίσι, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Αθήνα, “Αμστερνταμ, Φλωρεντία, Ρώμη, Μιλάνο, Μπάρι, Μασσαλία, Μπορντό, Λυόν και Λιλ, από τις 15 ως τις 30 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.
Συγκεκριμένα, περισσότερα από 50 εστιατόρια θα ανοίξουν την κουζίνα τους σε πρόσφυγες σεφ από το Αφγανιστάν, την Ερυθραία, το Ιράν, τη Σομαλία, τη Συρία και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γαλλία την περασμένη χρονιά. Η πρώτη εκδοχή πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2016. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι απόλαυσαν το φαγητό που ετοίμασαν πρόσφυγες σεφ από την Ινδία, το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Ρωσία, τη Σρι Λάνκα και τη Συρία σε έντεκα εστιατόρια, τα οποία άνοιξαν την κουζίνα τους και άλλαξαν το μενού τους για τη συγκεκριμένη περίσταση.
Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει τα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων και να διευκολύνει την ένταξή τους.

«Οι πρόσφυγες έχουν την ευκαιρία να δείξουν τα ταλέντα τους και να προωθήσουν τις μαγειρικές παραδόσεις της χώρας τους, αλλά και οι πολίτες να ανακαλύψουν έναν νέο πολιτισμό μέσω της κουζίνας του», σημειώνει η Μαρίν Μαντρίλα, μία από τις εμπνεύστριες της πρωτοβουλίας.
«Το φεστιβάλ με βοήθησε να κάνω φίλους. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα, καθώς ανακάλυπτα μια νέα κουλτούρα, μια νέα χώρα και μια νέα γλώσσα. Το φαγητό σε κάνει να χαμογελάς και να μαθαίνεις περισσότερα πράγματα. Όταν μαγειρεύω, νιώθω ότι με βοηθάει να βρω τον εαυτό μου», βεβαιώνει ο Εμάντ, ένας σεφ από τη Συρία που μαγείρεψε κατά τη διάρκεια του πρώτου «Refugee Food Festival».
Το ακριβές χρονικό διάστημα και μια λίστα συνεργαζόμενων εστιατορίων θα κοινοποιηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα http://www.refugeefoodfestival.com

πηγη : kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου