Απορρίφθηκε η προσφυγή του ΠΑΟΚ, ισχύει η επικύρωση της βαθμολογίας

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε της προσφυγή του ΠΑΟΚ κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League για τις θέσεις 1-5.
Υπενθυμίζεται ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ζητήσει να μην ισχύσει η απόφαση του ΔΣ της Super League για τη βαθμολογία του πρωταθλήματος λόγω της αναμονής για την απόφαση σχετικά με όσα έγιναν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς οι «ερυθρόλευκοι» απειλούνται με αφαίρεση βαθμών.

Η σχετική ανακοίνωση:
«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση: Απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της από 8.5.2017 απόφασης του Δ.Σ. του Αστικού Συνεταιρισμού με την επωνυμία SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ».
Τι ειπώθηκε στην ακροαματική διαδικασία
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δικηγόρου της Super League, Γιάννη Οικονομάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προσφυγής του ΠΑΟΚ, καθώς μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «αν γίνει δεκτή η προσφυγή του ΠΑΟΚ, τα play-offs δεν θα έχουν νομική ισχύ. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει».
«Υπάρχει ένσταση αναρμοδιότητας καθώς η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι αρμόδια για τις Ενώσεις, αλλά όχι για το ΔΣ της Superleague. Ο ΚΑΠ ορίζει ρητά ποιες είναι οι προσφυγές ή ενστάσεις που μπορούν να προσβάλλουν την επικύρωση τη βαθμολογία. Εδώ δεν εκκρεμούσε κάτι, υπήρχε μόνο μια υπόνοια. Αν γίνει δεκτή η προσφυγή του ΠΑΟΚ, τα play-offs δεν θα έχουν νομική ισχύ. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει», ανέφερε ο κ. Οικονομάκης.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, επεσήμανε τα εξής: «Ο ΠΑΟΚ ζήτησε το αυτονόητο στο ΔΣ της Λίγκας. Εμείς ζητήσαμε και ζητάμε να μπει ο αυτονόητος αστερίσκος καθώς οποιαδήποτε απόφαση δικαιοδοτικού οργάνου σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστεί».
Πρόσθετη παρέμβαση κατά της προσφυγής του «Δικεφάλου του Βορρά» έκανε ο Ολυμπιακός, όμως χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμη, με τον δικηγόρου του Αργύρη Λίβα να αναφέρει τα εξής:
«Η πρόσθετη παρέμβαση είναι εμπρόθεσμη γιατί την καταθέσαμε από την ώρα που μας έγινε γνωστή η ένσταση του ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να εφαρμόσετε το αυτονόητο όπως λέει ο ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να εφαρμόσετε τους κανονισμούς».

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου