Θυμάρι: Μία παραλία που… μυρίζει..!


Πού; Εκεί προς τα νοτιοανατολικά του κέντρου της Αθήνας, κάπου 55 χλμ. μακριά, μας προσμένει μία “μυστική” παραλία, από εκείνες που μας καλούν να τις εξερευνήσουμε, εάν δεν είχαμε την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε μέχρι τώρα. Το όνομά της; Θυμάρι! Μία μικρή απόδραση είναι η πρότασή μας γι’ αυτόν τον προορισμό, που δεν αποκλείει και την παραμονή σαββατοκύριακου εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις διαμονής και αποχής από την εργασία.
Είναι βέβαιο ότι η φαντασία θα σε παραπέμψει σε κυκλαδίτικα τοπία και η πραγματικότητα στην αναφώνηση «μεγάλη η χάρη σου Αθήνα μου και θαυμαστές οι γύρω ομορφιές σου».
Το σπουδαιότερο είναι μία παραλία που… ευωδιάζει! Τι; Ενα θεραπευτικό βότανο που βρίσκεται σε αφθονία στην ελληνική φύση και είναι τόσο απαραίτητο στην κουζίνα, στην ιατρική και την επιστημονική κοινότητα για τις πολλαπλές χρήσειςκαι ωφέλειές του. Το γνωστό σε όλους… θυμάρι!
Θυμάρι3

Ονομα και πράγμα στην κυριολεξία.

Ο οικισμός του Θυμαριού, που πήρε το όνομά του από τις γεμάτες με θυμάρι πλαγιές του, αποτελεί μία από τις ομορφότερες περιοχές της Παλαιάς Φώκαιας, αφού η μοναδική θέα στον Σαρωνικό από τις πλαγιές του, οι αρκετοί πνεύμονες πρασίνου αλλά και οι υπέροχες παραλίες, την καθιστούν ιδανικό τόπο μόνιμης αλλά και παραθεριστικής κατοικίας.
Η μικρή αμμουδερή παραλία Θυμάρι με το ψιλό χαλικάκι βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί όλα τα γούστα των επισκεπτών της. Ενα κομμάτι της, λόγω καλύτερης και ηρεμότερης θάλασσας, προσελκύει οικογένειες και όσους επιθυμούν να κολυμπούν σε… χαρτογραφημένα νερά, ενώ όσοι επιθυμούν απομόνωση και… διαπροσωπική επαφή ένα μικρό βοτσαλωτό παραλιακό ξέφωτο αναδεικνύει το εξωτικό… Θυμάρι.
Χάρμα ιδέσθαι και σκέτη απόλαυση! Η γύρω περιοχή, εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που προσφέρει, έχει ήδη μετατραπεί σε τόπο μόνιμης κατοικίας, εξαιτίας της ποιότητας ζωής που παρέχει και την οποία απολαμβάνουν όσοι έχουν την τύχη να διαβιούν εκεί. Μιλάω εκ πείρας, πιστέψτε με, την οποία απέκτησα προσφάτως και αν όσοι με ξέρουν, ομολογούν ότι έχω γιούστο, δεν έχετε παρά να αποφασίσετε άμεσα μία επίσκεψη ή και ολιγοήμερη παραμονή. Εγώ ευκαιρία ζητάω για…ρεπετέ!
Θυμάρι-αττικη2

Και μετά;

Μετά τις βουτιές στα γαλάζια νερά της παραλίας, που δεν προσφέρει οργανωμένες υπηρεσίες, είναι βέβαιο ότι η όρεξη θα ανοίξει και θα κάνει το στομάχι… να διαμαρτύρεται εντόνως. Τι κάνουμε τότε; Αν δεν έχουμε προνοήσει δεόντως, δεν σκάμε… Ευρώπουλα στην τσέπη να έχουμε, όρεξη και καλή παρέα για φαγητό ή ουζάκι στις ταβέρνες που υπάρχουν κοντά, είναι βέβαιο ότι θα μας καλύψουν από κάθε άποψη.
Μια χαλαρωτική βόλτα, ένας ρομαντικός περίπατος, μία ονειροπόληση με φόντο τη θάλασσα και τον ουρανό, σίγουρα θα κάνουν τη μικρή μας απόδραση μοναδική και θα γεμίσουν τις μπαταρίες της ψυχής μας τόσο ώστε να… αυτοδεσμευτούμε για επιστροφή στον τόπο… του εγκλήματος το συντομότερο δυνατόν. Δεν χρειάζεται πάντα οι διακοπές να είναι συνυφασμένες με τα ελληνικά νησιά, μπορούν να έχουν το χρώμα της παραλιακής Αττικής και το άρωμα του… Θυμαριού.
Τόσες ευκαιρίες για φυγή και τόσο κοντά στην Αθήνα δεν έχουμε παρά να τις γνωρίσουμε, να τις επισκεφθούμε και να νιώσουμε ότι η γαλάζια ελληνική θάλασσα ταξιδεύει στο κορμί μας όπου κι αν βρισκόμαστε.
                                        
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου