ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ!

ΕΠΟΣ! Ο Θρύλος υπέταξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό του Final 4 και προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκας! Οι «ερυθρόλευκοι» με ψυχή και καρδιά νίκησαν με 82-78 τη ρώσικη ομάδα και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Φενέρ ή Ρεάλ Μαδρίτης.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου τα έδωσαν όλα και πήραν αυτό που άξιζαν. Ο Βασίλης Σπανούλης στα τελευταία λεπτά οδήγησε με μαεστρία τον Ολυμπιακό και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι ένας από τους πιο σπουδαίους παίκτες στην Ευρώπη!  Ο αρχηγός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους, έχοντας 3/4 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 1 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από κοντά ακολούθησαν οι Πρίντεζης και Παπανικολάου, οι οποίοι είχαν από 14 πόντους και πέτυχαν καθοριστικούς πόντους σε κρίσιμα σημεία! Διψήφιο αριθμό πόντων είχε επίσης ο Μάντζαρης, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 πόντους.
Οι «ερυθρόλευκοι»  πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της Ευρωλίγκας, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι της Φενέρ με την Ρεάλ Μαδρίτης.
Η εικόνα του παιχνιδιού:
Ο Ολυμπιακός μπήκε αγχωμένος στο παρκέ και η ΤΣΣΚΑ το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με 7-2. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τέσσερις πόντους από τους Πρίντεζη και Σπανούλη και άλλους τρεις από τον Παπανικολάου και έτρεξαν ένα σερί 7-0, κάνοντας το 9-7. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν σε 9-9 με τον Βοροντσέβιτς και στη συνέχεια ο Τζάκσον με δύο εύστοχες βολές έδωσε προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ με 11-9. Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος στην επίθεση, κυρίως έξω από τη γραμμή του τριπόντου και οι Ρώσοι προηγήθηκαν με (18-10). Ο Θρύλος στην τελευταία επίθεση της πρώτης περιόδου σκόραρε με τον Πρίντεζη, ο οποίος με φόλοου έκανε το 18-12, που ήταν και το τελικό σκορ.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να μειώσει τη διαφορά και με τρεις πόντους από τους Πρίντεζη και Μπιρτς έφερε τη διαφορά στους 3 (18-15). Οι Ρώσοι απάντησαν και με τέσσερις πόντους από τον Ούγκουστιν έκαναν το 22-17, όμως, ο Μάντζαρης με τρίποντο έριξε τη διαφορά στους 2 (22-20). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωσή του και η ΤΣΣΚΑ με καλάθια των Χάινς και Ντε Κολό έκανε το 30-20. Ο Πρίντεζης με τρίποντο μείωσε σε 30-23, ωστόσο, ο… δαιμονισμένος Τεόντοσιτς πέτυχε δύο σερί τρίποντα για το 36-25. Ο Σέρβος λίγο αργότερα ξαναχτύπησε για το 40-27, όμως, ο Θρύλος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μάντζαρης απάντησε για το 40-30 και στην εκπνοή του δεκαλέπτου ο Αγραβάνης με τρίποντη… βόμβα έριξε τη διαφορά στους 7 (40-33).


ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση. Ο Παπανικολάου με τρίποντο μείωσε τη διαφορά στους 4 (42-38) και λίγο αργότερα ξαναχτύπησε για το 46-43. Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού, όμως, δεν είχε συνέχεια, με τους Ρώσους να ανεβάζουν εκ νέου τη διαφορά. Αρχικά ο Χάινς έκανε το 53-46 και στη συνέχεια ο Τεόντοσιτς με μακρινό δίποντο το 55-46. Η διαφορά στα μέσα του δεκαλέπτου ανέβηκε στους 11 πόντους (60-49), ωστόσο, ο Θρύλος δεν τα παράτησε και με καλάθια από τους Παπανικολάου και Μάντζαρη μείωσε σε 60-54. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να… βομβαρδίζουν έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με «βόμβες» από τους Αγραβάνη και Μάντζαρη έριξε τη διαφορά στους 4 (64-60).
Το ματς είχε αρχίσει πλέον να γυρίζει και ο Ολυμπιακός στην αρχή της τέταρτης περιόδου μείωσε στους 2 με τον Αγραβάνη (64-62). Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και παρότι η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 69-64 δεν το έβαλαν κάτω και με τρίποντο του Γκριν μείωσαν στους 2 (69-67). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Σπανούλης, ο οποίος αρχικά ισοφάρισε σε 69-69 και στη συνέχεια σε 71-71. Ο αρχηγός ξαναέκανε το… θαύμα του και με τρίποντο από τα 8 μέτρα έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 74-73. Ο Μπιρτς με κάρφωμα έκανε το 76-73 και ο Τεόντοσιτς με τρίποντο ισοφάρισε σε 76-76. Ο Γκριν απάντησε στον Σέρβο και ο Θρύλος πήρε ξανά προβάδισμα τριών πόντων (79-76). Στις βολές οι παίκτες του Ολυμπιακού παρέμειναν ψύχραιμοι και οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν στον τελικό της Ευρωλίγκας!
Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 16, Τεόντοσιτς 23 (4), Όγκουστιν 6, Φριντζόν, Τζάκσον 12 (2), Βοροντσέβιτς 2, Χίγκινς 6, Χριάπα 3, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 8.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ) Γκριν 8 (2), Μπιρτς 4, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 14 (1 τρ., 6 ασ.), Αγραβάνης 8 (2), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 14 (1 τρ., 7 ριμπ.), Παπανικολάου 14 (4 τρ., 9 ριμπ.), Μάντζαρης 12 (4 τρ., 6 ριμπ.).
ΤΣΣΚΑ Μόσχας   78 : 82   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


πηγη : gavros.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου