Τσιπρας -Πουτιν : Ικανοποίηση αλλα.. και 'καρφιά' Πούτιν..

Τσίπρας και Πούτιν συζήτησαν 70' αντί για 30' λεπτά που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Ο πρόεδρος της Ρωσίας στις δηλώσεις του μίλησε για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα που παραμένουν "παγωμένες"
Συζήτηση εφ' όλης της ύλης είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνάντησης αρχηγών κρατών στην Κίνα εν όψει του φιλόδοξου οικονομικού σχεδιασμού της χώρας της άπω ανατολής με την ονομασία One Belt One Road.
Μια συνάντηση που διήρκησε 70' λεπτά, παρά τον αρχικό προγραμματισμό που ήθελε τους δύο άνδρες να συναντώνται για μισή ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 Τσίπρας και Πούτιν πραγματοποίησαν μια συνολική επισκόπηση ελληνορωσικών σχέσεων και συζήτησαν τα αποτελέσματα πρωτοβουλιών για περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων, όπως το έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο Tass, o Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αύξηση κατά 80% των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών τους δύο πρώτους μήνες του 2017 και κατά 43% με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο επισήμανε στον Έλληνα Πρωθυπουργό πως διμερή σχέδια αν και έχουν καλές προοπτικές παραμένουν "παγωμένα" όπως χαρακτηριστικά είπε.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Tass, υπογράμμισε ότι είχε σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανοικτά ερωτήματα που έπρεπε να συζητηθούν.
"Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τις θετικές μας τάσεις στο διμερές εμπόριο και την κατάσταση στην περιοχή στο σύνολό της", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Με τον Πρόεδρο Πούτιν @PutinRF_Eng συζητήσαμε σήμερα στο Πεκίνο για την αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων & τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα της σημαντικής αύξησης τουριστικών αφίξεων από τη Ρωσία, αλλά και τα επόμενα στάδια αυτής της συνεργασίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η διοργάνωση 11ης συνάντησης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, η έναρξη τουριστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2017, η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Μόσχα τον Ιούνιο, καθώς και ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας.

Οι ρωσικές επενδύσεις

Τσίπρας και Πούτιν επικεντρώθηκαν και σε ενδεχόμενη προοπτική ρωσικών επενδύσεων, σε μια σειρά από τομείς (ενέργεια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια), για τους οποίους η Μόσχα έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα.
Επιπλέον, συζήτησαν εκτενώς για περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα το Συριακό, το ζήτημα της Λιβύης, το Κυπριακό και το ρόλο Τουρκίας στην περιοχή.

πηγη : news247.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου