«Σου μιλάω με την τέχνη…» στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΠειραιάΤο εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας «Χρώμα» έχει την τιμή να γιορτάσει μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά την Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η εκδήλωση θα είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό κάθε ηλικίας και ανεξάρτητη εικαστικής ικανότητας. 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσεγγίσουμε μαζί την ομορφιά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και να την τοποθετήσουμε στην ψυχή μας με βάση τα δικά μας βιώματα και συναισθήματα. Σύμφωνα με τον φιλόσοφο Κάρλ Γιάσπερς από το βιβλίο του εισαγωγή στην φιλοσοφία «η γνήσια αλήθεια υπάρχει μόνο στην επικοινωνία. Ο εαυτός μας προκύπτει από το είναι με τον άλλον» . Έτσι και η εικαστική γλώσσα , η τέχνη, είναι ένας κοινός τρόπος και τόπος επικοινωνίας με τον άλλον, χωρίς λέξεις μόνο με εικόνες.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να ζωγραφίσουν με την καθοδήγηση των καθηγητών του εργαστηρίου εκθέματα από τον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου και θα έχουν τις εξής επιλογές, τα μικρά παιδιά θα μπορούν να διακοσμήσουν το περιβάλλον της ζωγραφιάς με διαφορετικά μοτίβα που θα αντιστοιχούν σε διάφορους πολιτισμούς και τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας όπως και οι ενήλικες θα μπορούν να τοποθετήσουν γύρω από το αντικείμενο που ζωγραφίζουν ένα νοητό περιβάλλον που θα αντιστοιχεί σε μια εικόνα που τους εκφράζει ή «που θέλουν να μας πουν».
Ένα άγαλμα θα μπορούσε να είναι στον κήπο του μουσείου αλλά θα μπορούσε και να βλέπει και μια φανταστική ή πραγματική πόλη, δάσος, χώρο , δωμάτιο, χρώμα.. μια εικόνα που θα θέλει κάποιος να μας μεταφέρει από την ψυχή του χωρίς λέξεις.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν, το εργαστήριο θα παρέχει στους συμμετέχοντες μολύβια, ξυλομπογιές, χαρτιά.
πηγη : kanaliena.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου