Κυβερνήτης Cameraman :πτήση Ζυρίχη-Σάο Πάολο σε ένα μαγικό time-lapse βίντεο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι ο νυχτερινός ουρανός με τα μάτια ενός πιλότου; «Μπροστά μας έχουμε και άλλες οκτώ ώρες πτήσης, αλλά έχουμε ήδη σταματήσει να μετράμε τα αστέρια που πέφτουν», γράφει ο πιλότος Sales Wick
Ένα εντυπωσιακό time-lapse δείχνει την απίστευτη θέα από το πιλοτήριο κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής πτήσης  από τη Ζυρίχη της Ελβετίας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
Το βίντεο γυρίστηκε από τον πιλότο Sales Wick, ο οποίος έχει δεύτερο ρόλο ως φωτογράφος και παραγωγός ταινιών, και αποτελεί τόσο μια οπτικοποίηση δεδομένων και πληροφοριών όσο και μια εκπληκτική φωτογραφική απεικόνιση. Ο Wick χρησιμοποιεί γραφικές επικαλύψεις για να επισημάνει τα φώτα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, μιας πόλης στην Ισπανία, που λάμπει κάτω από τον λαμπρό Γαλαξία μας. Κοιτώντας πέρα από το εύρος της φωτορύπανσης, τα αστέρια του γαλαξία είναι εκπληκτικά φωτεινά.


Σύντομα, μπορείτε να δείτε τα φώτα από το Αλγέρι, της Αλγερίας, να εξασθενούν στο σκοτάδι της ερήμου της Σαχάρας καθώς το αεροπλάνο πετά πάνω από την Αφρική. Είναι δυνατό να δείτε πολλές κινούμενες κουκίδες φωτός στο μεγάλο φόντο του Γαλαξία. Ορισμένες είναι αεροπλάνα, άλλες είναι αστέρια που πέφτουν. «Απόψε θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά από τη στιγμή που είναι μία από τις λίγες νύχτες κάθε Αύγουστο, όπου θα δούμε αμέτρητα αστέρια να πέφτουν σε όλο τον νυχτερινό ουρανό», γράφει ο Wick στην ιστοσελίδα του. «Από το αστερισμό του Περσέα, αυτές οι βροχές μετεωριτών θα μας καθοδηγήσουν μέσα από τη νύχτα».
Ο Wick περιγράφει γεωγραφικές λεπτομέρειες με απλά γραφικά, από τα φώτα του Ντακάρ μέχρι τον Ατλαντικό ωκεανό. Σύντομα, στο κάτω μισό της οθόνης εμφανίζεται μια λάμψη - είναι τα φώτα προσγείωσης, τα οποία «χαιρετούν τους άλλους πιλότους» εξηγεί το βίντεο. «Μπροστά μας έχουμε και άλλες οκτώ ώρες πτήσης, αλλά έχουμε ήδη σταματήσει να μετράμε τα αστέρια που πέφτουν», γράφει ο Wick. «Και έχουμε ήδη φτάσει σε μερικές εκατοντάδες».
Το να πιλοτάρεις σε μια νυχτερινή πτήση δεν ακούγεται τόσο άσχημα όταν έχεις μια τέτοια θέα.
πηγη : klik.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου