Έρευνα «OPINION POLL» για «Κανάλι 1» 90,4: Αναγνωρισιμότητα και χαμόγελα για το μέλλον

Το «παιδί του Πειραιά», το ΚΑΝΑΛΙ 1, ο ραδιοφωνικός σταθμός που έβαλε τη σφραγίδα του στην ιστορία της «ελεύθερης ραδιοφωνίας», φαίνεται μέσα από τα ποιοτικά ευρήματα της έρευνας της κοινής γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων «OPINION POLL», το διάστημα από 26 και 28 Απριλίου και στις 2 Μαΐου, του 2017 σε δείγμα 1001 νοικοκυριών στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή, ότι αντέχει στο χρόνο ενώ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
Τα στοιχεία της έρευνας, ακόμα και εκείνα που αποτυπώνουν τα συμπτώματα μιας μακράς περιόδου περιθωριοποίησης, έχουν θετικό πρόσημο. Οι ερωτηθέντες επιβεβαιώνουν το ισχυρό διαχρονικά brand, το οποίο σε συνδυασμό με την αναγνωρισιμότητα του σταθμού-κυρίως στους πειραιώτες- δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις επιστροφής στη λίστα των σταθμών που οι ακροατές επιλέγουν προκειμένου να ενημερωθούν υπεύθυνα και έγκυρα. Το γεγονός ότι οι πειραιώτες κατατάσσουν το ΚΑΝΑΛΙ 1 στην τρίτη θέση(μετά τον REAL και τον SKAI) μεταξύ των ενημερωτικών σταθμών, αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι υπάρχουν προϋποθέσεις περαιτέρω βελτίωσης με βάση την ενημέρωση. Ωστόσο, παρά το ισχυρό προβάδισμα που έχει η ενημέρωση, τα ευρήματα αποκαλύπτουν μια «πολυμορφία» που δημιουργεί απόλυτη ισορροπία στην εικόνα του σταθμού. Η μουσική, οι αθλητικές εκπομπές καθώς και η έγκυρη παρουσίαση των τοπικών θεμάτων και της τρέχουσας επικαιρότητας, φαίνεται ότι κερδίζει σημαντικά ποσοστά ακρόασης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το ήμισυ του πληθυσμού του Πειραιά και των πέριξ περιοχών έχει ακούσει τις εκπομπές του σταθμού, ενώ σε ποσοστό 11,83% δηλώνουν ότι τον ακούν τακτικά. Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ακροατών(34,1%) που κρατάει «επαφή» με το ΚΑΝΑΛΙ 1, ενώ εξ ίσου σημαντικό είναι ότι ο ένας στους τρείς πειραιώτες ακούν το δημοτικό ραδιόφωνο αρκετά συχνά, ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό(5,5%) όσων δηλώνουν ότι ακούν το πρόγραμμά του σε καθημερινή βάση. Με βάση τη μέτρηση, σε όλους τους δήμους του Πειραιά, το ΚΑΝΑΛΙ 1 ακούν καθημερινά κατά μέσο όρο 30 με 40 χιλιάδες ακροατές.


Σε γενικές γραμμές ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πειραιά έχει υψηλά ποσοστά αποδοχής από ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα, υπερέχει στις ηλικίες που σχεδόν μεγάλωσαν μαζί του, αλλά συγκεντρώνει και αρκετά ικανοποιητικά ποσοστά στο νεανικό κοινό. Το πλέον σημαντικό είναι ο δείκτης εμπιστοσύνης των ακροατών που λειτουργεί συνδυαστικά μέσα από την ανάλυση των ποιοτικών ευρημάτων. Σ” αυτό το πλαίσιο η ανάκαμψη οφείλεται αφενός στο ισχυρό brand του Δήμου Πειραιά και αφετέρου στη διαδρομή του σταθμού που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Αυτός ο συνδυασμός αναδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές αύξησης της ακροαματικότητας και ευρύτερης αποδοχής.

πηγη : kanaliena.gr / Χαρης Παυλιδης 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου