Να χρησιμοποιούμε πιο πολύ το μυαλό μας: Μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας χρησιμοποιώντας πιο προσεκτικά το μυαλό μας και να συγκεντρωνόμαστε πιο πολύ σε αυτό που συμβαίνει την παρούσα στιγμή και όχι να αναλωνόμαστε από ενοχές για το τί συνέβη στο παρελθόν και το τί μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Να ανακτήσουμε τον έλεγχο: Μπορούμε να ψάξουμε για ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν να επανακτήσουμε τον έλεγχο και στην προσωπική μας ζωή και στην εργασιακή, είτε μέσω νέων συνεργασιών είτε μέσω διεκδίκησης στις προσωπικές μας σχέσεις.
Φυσική άσκηση: Η γυμναστική και η άσκηση γενικότερα βοηθούν στον έλεγχο έκκρισης της κορτιζόλης, της ορμόνης που οφείλεται για την αύξησης των επιπέδων του στρες καθώς απορροφά μεγάλη ενέργεια.
Να αποφεύγουμε το αλκοόλ και τα «παρηγορητικά» φαγητά: Κάποιες επιλογές μπορεί να μα κάνουν να ξεχνιόμαστε παροδικά αλλά μακροπρόθεσμα έχουν τις αντίθετες παρενέργειες. Τα λεγόμενα «παρηγορητικά» φαγητά που είναι υψηλά σε θερμίδες και λιπαρά αντιδρούν θετικά στην έκκριση κορτιζόλης, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων αλλά και διατροφικών διαταραχών. Τις ίδιες ακριβώς παρενέργειες έχει και η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ.
Να μην επαναπαυόμαστε στις εύκολες νίκες: Το να ξεχνιόμαστε για λίγο είναι καλό, δεν λύνει όμως τα προβλήματά μας. Θα πρέπει να επιμένουμε σε όλα αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε και να είμαστε καλύτερα στο μυαλό αλλά και στο σώμα, να τα κάνουμε συνήθεια και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.
Πηγή: Time Magazine
AdTech Ad