Η Φωτογραφικη λάμψη των ανθρώπων και των δρόμων της Κούβας..

Όπως πολλοί φωτογράφοι, έτσι και ο Hoekstra είχε από καιρό ξετρελαθεί με την Κούβα και φλέρταρε με την ιδέα να φωτογραφήσει το νησί  με την κάμερα του. Ο Ολλανδός φωτογράφος πέρασε μια εβδομάδα στην Αβάνα, προτού προχωρήσει στο Trinidad, το Santiago de Cuba και την κοιλάδα του Vinales, προκειμένου να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα της αστικής και της αγροτικής ζωής. 
«Έκανα σχέδια μόνο για μερικά ενδιαφέροντα μέρη που πραγματικά ήθελα να επισκεφθώ, αλλά τις περισσότερες φορές απλώς περιπλανιόμουν γύρω μη γνωρίζοντας τι να περιμένω»,  λέει ο φωτογράφος.
Οι εικόνες του Hoekstra έχουν μια διαχρονική αίσθηση, λουσμένες στο ζεστό φως του κουβανέζικου ήλιου ή εκρήγνυνται με το ζωντανό χρώμα των ζωγραφισμένων σπιτιών. «Για αυτό το ταξίδι πήρα τη Sony A7rII μου, αλλά ήθελα να δώσω στις φωτογραφίες μου μια ιδιαίτερη πινελιά, ως εκ τούτου, έφερα τους παλιούς μου φακούς M42 από τη δεκαετία του 70», συμπληρώνει. «Η λάμψη και το θόλωμα του φόντου είναι πανέμορφα και ταιριάζουν πραγματικά με την παλιά Κούβα».

Διαχωρίζοντας τις φωτογραφίες του σε δύο ξεχωριστές σειρές – φωτογραφίες του δρόμου και πορτραίτα - είναι αδύνατο o Hoekstra να μην συλλάβει την ψυχή των θεμάτων του. Στην πραγματικότητα, δεν είχε προγραμματίσει να τραβήξει πολλά πορτρέτα, αλλά κατά την επαφή του με τους ντόπιους, άλλαξε γνώμη. 
«Τα προηγούμενα έργα μου ήταν όλα σχετικά με τους δρόμους αλλά ο Κουβανέζικος λαός είναι τόσο ευγενικός και φωτογενής που είναι δύσκολο να μην τραβήξεις τα πορτρέτα τους. Πάντα ρωτάω κάποιον πρώτα αν μπορώ να τον τραβήξω φωτογραφία και κανείς πραγματικά δεν με απορρίπτει, είναι όλοι πολύ ευχαριστημένοι.»
πηγη : klik.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου