Αποφασίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνάντηση με Τσίπρα..

«Έγινε μια πολύ καλή συνάντηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Τράκας, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Στο τραπέζι τέθηκαν νέες προτάσεις», πρόσθεσε ο ίδιος και παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινώσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.
Σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr, μία από τις προτάσεις της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ορίου ηλικίας.
Θυμίζεται ότι η τροποποίηση που έγινε χθες δεν προέβλεπε κατάργηση, αλλά αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 45 στα 50 έτη. Στους κλάδους όπου το όριο ηλικίας ήταν 50 αυξανόταν στα 55, πάντα με βάση τη χθεσινή τροπολογία. Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα μετά τη σημερινή συνάντηση, το όριο ηλικίας απαλείφεται πλήρως
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι να υπάρξει πρόβλεψη μέσα στην τροπολογία ότι όσοι δήμαρχοι δεν προχωρήσουν τη διαδικασία για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να μην μπορούν να προχωρήσουν σε αποκομιδή απορριμμάτων παρά μόνο με τα ίδια υφιστάμενα μέσα. Πρόβλεψη που έχει στόχο αφενός να παροτρύνει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και να αποτρέψει εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι σαφή θέση της κυβέρνησης, «για την οποία θα υπάρξει μέριμνα» είναι ότι η αποκομιδή απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από εργολάβους.

Όπως είναι από χθες γνωστό, η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνει και λελογισμένη μοριοδότηση 17 μορίων ανά μήνα (έως για 24 μήνες) προϋπηρεσίας σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ. Στόχος είναι να μην πάει χαμένος ο χρόνος που απασχολήθηκαν και επιδίωξη να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι άλλων υποψηφίων, χωρίς όμως ταυτόχρονα να τους αποκλείουν από τη διεκδίκηση των θέσεων εργασίας.


Η «έξτρα» μοριοδότηση βρήκε «ταβάνι» στα συγκεκριμένα επίπεδα ώστε να μην εγείρεται ζήτημα παραβίασης της ισότητας των υποψηφίων. Παράλληλα οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι μπορούν να προσμετρήσουν μοριοδότηση για προϋπηρεσία σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες (και στον ιδιωτικό τομέα) σε βάθος 5 ετών. Πάντως, έχει υπολογιστεί ότι από κοινωνικά κριτήρια (π.χ. μακροχρόνια ανεργία, πολυτεκνία) προσφέρεται μεγαλύτερο προβάδισμα στη μοριοδότηση.
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου