Η πρώτη κατοικία που σχεδίασε ο Gaudi ανοιγει για το κοινό μετά από 130 χρόνια

Χτισμένη μεταξύ 1883 και 1885, η Casa Vicens είναι η πρώτη κατοικία που σχεδιάστηκε από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Antoni Gaudi.Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του σπιτιού της Βαρκελώνης που μετρά 130 χρόνια , χρησίμευσε ως ιδιωτική κατοικία, αλλά χάρη στην αγορά του από τη MoraBanc το 2014 και μια τεράστια ανακαίνιση που κράτησε δύο έτη, το κτίριο του 19ου αιώνα θα μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο που θα ανοίξει τον Οκτώβριο για το κοινό.H Casa Vicens χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον κατασκευαστή κεραμιδιών Manuel Vicensi Montaner ως καλοκαιρινό σπίτι, αλλά πουλήθηκε το 1899 στην οικογένεια Jover όπου ανήκε το σπίτι για περισσότερο από έναν αιώνα. 


Η ανακαίνιση της Casa Vicens ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Το νέο μουσείο θα παρουσιάσει πολλά πρωτότυπα σχέδια του Gaudi, φιλοξενώντας ταυτόχρονα μόνιμες και εναλλασσόμενες εκθέσεις μέσα στο εντυπωσιακό εσωτερικό του.


Το ίδιο το κτίριο αποτελεί πρωτότυπο παράδειγμα της Neo-Mudejar τάσης του αρχιτέκτονα  και είναι ένα από τα οκτώ αξιοθέατα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO στη Βαρκελώνη. 


H Casa Vicens ολοκληρώνει τη Gaudi Route, μια σειρά από περισσότερα από δώδεκα κτίρια τα οποία σχεδίασε ο αρχιτέκτονας, όπως η εκπληκτική La Sagrada Familia.

πηγη : klik.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου