ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ

«Η Ελλάδα έχει μπει σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης. Το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο, η κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και ο στόχος της δεν είναι μόνο η ανάκαμψη, αλλά να υπάρχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είπε ότι «μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί πλήρως και ολοκληρωτικά σε ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει τρεις άξονες: Να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην επιστροφή της στις αγορές χρήματος. Να τονώσουμε με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τη διαδικασία της ανάκαμψης, η οποία έχει ήδη εκκινήσει. Να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στήριξης για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις από την κρίση».


Οπως σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει προσανατολισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων σε παραγωγικές δραστηριότητες, δραστηριότητες καινοτομίας, τεχνολογίας, παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας, βιομηχανικές, μεταποίησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο - όπως εξήγησε - δεν θα στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς, δηλαδή στην ένταση της εργασίας, αλλά στην ένταση του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση εργάζεται για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομίας. Για τον λόγο αυτόν θα οργανωθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, στα οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η αρχή θα γίνει στη Δυτική Μακεδονία, την Τρίτη και την Τετάρτη στην Κοζάνη.


πηγη : tanea.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου