Οι θεσμικοί επενδυτές στηρίζουν ΟΛΠ..- του Μηνα Τσαμοπουλου

Έντονο προβληματισμό συνεχίζει να προκαλεί η στάση του ΤΑΙΠΕΔ απέναντι στην νέα διοίκηση του ΟΛΠ με αφορμή το θέμα για τη δυνατότητα συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας και εκτός Ελλάδος. Σήμερα στο ΧΑ συνεχίστηκε η συνεδριάση της ΓΣ με αποκλειστικό θέμα το 10ο θέμα «Τροποποίηση του άρθρου 9 παρ. 1 του Καταστατικού της εταιρείας προκειμένου να συμπεριληφθούν η ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, ως τόποι συνεδρίασης του Δ.Σ».
Στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 28 Ιουνίου η συζήτηση είχε αναβληθεί μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ήθελε να αξιολογήσει τις νομικές παράμετρους και να αξιολογήσει οτις υπηρεσιακές ανάγκες της εταιρείας.
Το θέμα εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία που έφθασε το 70% που σημαίνει ότι ψήφισαν υπέρ εκτός από τον βασικό μέτοχο, την Cosco και θεσμικοί επενδυτές. Η πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ «ένιψε τας χείρας της» αφού κατατέθηκε επιστολή από την οποία δεν έβγαινε ξεκάθαρη θέση. 
Η πλευρά της Cosco έχει διαβεβαιώσει το ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει έδρα η εταιρεία.
Κύκλοι της αγοράς σχολίασαν:
1) «Οι θεσμικοί επενδυτές εμπιστεύτηκαν την Cosco στην ηγεσία του ΟΛΠ και ευελπιστούν σε περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.»
2) «Υπάρχει έντονος προβληματισμός με τη στάση του ΤΑΙΠΕΔ η οποία δεν στέλνει καλά μήνυμα στους εν δυνάμει επενδυτές από το εξωτερικό τους οποίουςέει ανάγκη η Ελλάδα.
πηγη : newmoney.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου