«Τα θετικά μηνύματα προμηνύουν μια δυναμική ανάπτυξη»..

Με τους παρευρισκόμενους υπουργούς να κάνουν ιδιαίτερες αναφορές στη «σταθεροποίηση και τις αναπτυξιακές προοπτικές» που προσδίδουν στην ελληνική οικονομία το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα αποτελέσματα από την δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λαμία, το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που έχει ως επίκεντρο τη Στερεά Ελλάδα.
«Τα μηνύματα από το κλείσιμο της αξιολόγησης και την έξοδο στις αγορές είναι θετικά και προμηνύουν μια δυναμική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο όποιος παράλληλα αναφέρθηκε στις εκθέσεις διεθνών οργανισμών για βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, ενώ έκανε επιμέρους αναφορές σε στοιχεία της οικονομίας που αναδεικνύουν μια εικόνα σταθεροποίησης και αναπτυξιακής προοπτικής.
Ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν ομιλητής, μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τους αναπληρωτές υπουργούς Αλέξη Χαρίτση και Γιάννη Τσιρώνη αντίστοιχα, σε μία από τις δύο συνεδρίες της πρώτης ημέρας που έχει ως αντικείμενο την επιχειρηματικότητα , τα χρηματοδοτικά μέσα και την ανάπτυξη της υπαίθρου. Στο πλαίσιο των τοποθετήσεων, εκτός από τις γενικές αναφορές στην οικονομία, οι υπουργοί, στάθηκαν ιδιαίτερα στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την πλευρά της κυβέρνησης για την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου και την ενίσχυση ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου.
συνέδριο στη ΛαμίαΕφ.Συν. / Γιώργος Δελιχάς
Έγιναν επίσης ιδιαίτερες αναφορές, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, στις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τα βοσκοτόπια αλλά και την αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων, την προώθηση έργων άρδευσης και αναδασμών, την στήριξη των νέων αγροτών αλλά και συνολικότερα την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης έκανε ιδιαίτερες αναφορές, σε ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προσδιορίζοντας ότι ήδη υπάρχει πρόβλεψη και έχουν δοθεί αλλά και δεσμευθεί επιπλέον κονδύλια, ως αντιστάθμισμα για τα λίγα χρήματα που παίρνει η Στερεά Ελλάδα από το ΕΣΠΑ καθώς θεωρείται "αναπτυγμένη περιφέρεια". Τόνισε μάλιστα την καλή συνεργασία που έχει με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και προσδιόρισε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που υπάρχουν , δίνοντας έτσι ουσιαστικά μια απάντηση στο αίτημα τόσο της περιφέρειας όσο για τον δήμο της Στερεάς Ελλάδας για επιπλέον χρηματοδότηση.
Σταθάκης, συνέδριοΕφ.Συν. / Γιώργος Δελιχάς
Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη) το απόγευμα αφορούσε την ενέργεια και το περιβάλλον και έχει ως κεντρικούς ομιλητές τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο. Στο πλαίσιο των τοποθετήσεων αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε, έγιναν αρκετές αναφορές σε ζητήματα που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα όπως το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κυρίως τα αιολικά πάρκα αλλά και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση της γεωθερμίας. Επίσης έγινε αναφορές σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και κυρίως την ανακύκλωση, όπου επισημάνθηκε η υστέρηση που υπάρχει αλλά και η ανάγκη διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης.
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του αναπτυξιακού συνεδρίου που διοργανώνει η κυβέρνηση με τη συνεργασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, εξελίχθηκαν μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα με την παρουσία δεκάδων εκπροσώπων παραγωγικών και θεσμικών φορέων αλλά και αυτοδιοικητικών. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, θεματικοί και χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Λουκάς Υπερήφανος και αρκετοί δήμαρχοι, πρόεδροι Επιμελητηρίων αλλά και αρκετοί πολίτες.
Έξω από το κτίριο το πολιτιστικό κέντρο, όπου διεξαγόταν οι εργασίες του συνεδρίου, ήταν συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας Δήμου Λαμιέων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της δημοτικής αρχής να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους, σύμφωνα με τη δυνατότητα που δίνει η τελευταία νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν το πρωί της Πέμπτης με δύο παράλληλες συνεδρίες. Η μία θα έχει ως αντικείμενο την αγορά εργασίας, την κοινωνική οικονομία και την προνοιακή πολιτική, με κεντρικούς ομιλητές την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου τις αναπληρώτριες υπουργούς Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου και η δεύτερη έχει ως αντικείμενο τις υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη και τους δημόσιους πόρους και κεντρικούς ομιλητές την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα.
Το συνέδριο ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης, όπου στις 7:00 προγραμματιστεί ομιλία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι συνδικαλιστικοί φορείς της Φθιώτιδας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Πέμπτης στην πόλη της Λαμίας, ενώ παράλληλα Εργατικά Κέντρα της Στερεάς Ελλάδας, έχουν προκηρύξει απεργία στους νόμους που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ. Σε σχετικές ανακοινώσεις μάλιστα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, χαρακτηρίζουν το συνέδριο ως «μία προσπάθεια εξαπάτησης του λαού και των εργαζομένων μέσα από υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες" και απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλλά και συνολικότερα στους αγώνες "απέναντι στις πολιτικές που προωθούν την εκμετάλλευση των εργαζομένων».
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου