Άδειες ραδιοφώνου: Ψηφιακές και πανελλαδικές… στο μέλλον!

Μεταβατικό διάστημα προς το ψηφιακό ραδιόφωνο θα καθορίσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στο σχέδιο νόμου για τις ραδιοφωνικές άδειες που, όπως δηλώνεται, θα κατατεθεί στη Βουλή προς το τέλος Αυγούστου. Στα πρότυπα των τηλεοπτικών αδειών, οι ρυθμίσεις για το ραδιόφωνο θα προβλέπουν τις βασικές διατάξεις λειτουργίας του ραδιοφωνικού τοπίου, ενώ θα εισάγουν και το ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB).
Το ΕΣΡ, με βάση τον νόμο, οφείλει, όπως και στην τηλεόραση, να αποφασίσει τον αριθμό των αδειών για την τοπική ραδιοφωνία και να ορίσει το τίμημα της άδειας. Στο νομοσχέδιο ωστόσο θα ρυθμίζεται και το ψηφιακό ραδιόφωνο και σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο υπάρχει η δυνατότητα για εκπομπή 15-18 (ψηφιακών) ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και 60-68 τοπικών ανά νομό της χώρας.
Για το ψηφιακό ραδιόφωνο ωστόσο απαιτείται η συνεργασία της αγοράς, καθώς στην Ελλάδα οι ψηφιακές συσκευές ραδιοφώνου είναι ελάχιστες και πολύ ακριβές. Για την αναλογική περίοδο, οι συχνότητες που θα προκηρυχθούν στην Αττική θα είναι περιορισμένες και θα υπάρχει δημοπρασία, όπως και με την τηλεόραση. Οι δημοτικοί σταθμοί διαμαρτύρονται, κάνοντας λόγο για έμμεσο αποκλεισμό τους.

πηγη : typologies.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου