Ιταλία: Η ακτοφυλακή σταμάτησε για έλεγχο σκάφος ΜΚΟ που διέσωζε πρόσφυγες..

Η ιταλική ακτοφυλακή πραγματοποίησε έλεγχο σήμερα στο σκάφος Iuventa της γερμανικής ΜΚΟ Jugend Rettet, που επιχειρούσε να διασώσει μετανάστες ανοικτά της Λαμπεντούζα, και το ανάγκασε να δέσει στο λιμάνι της νήσου, εφαρμόζοντας τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονται από τον 'κώδικα συμπεριφοράς του Βιμινάλε' για τη θαλάσσια διάσωση, που έχουν υπογράψει μόνον τρεις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Από το γερμανικό σκάφος αποβιβάστηκαν δύο διασωθέντες Σύροι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής της Λαμπεντούζα.
Το σκάφος της γερμανικής ΜΚΟ συνόδευσαν στο λιμάνι της νήσου δύο ιταλικά περιπολικά, ενώ σε αυτό επιβιβάσθηκαν και άνδρες της ακτοφυλακής, με επικεφαλής τον αρχηγό του τοπικού Λιμεναρχείου υποπλοίαρχο Πάολο Μόνακο, ο οποίος παρέμεινε για ελέγχους στο θάλαμο πλοήγησης για περίπου δύο ώρες.
«Πρόκειται για έναν τακτικό έλεγχο, ο οποίος έγινε και δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Τώρα ελέγχουμε τα έγγραφα του πληρώματος και από σήμερα το πρωί κιόλας το σκάφος θα μπορέσει να αποπλεύσει από τη Λαμπεντούζα, εάν από τους ελέγχους διαπιστωθεί πως όλα είναι εντάξει», τόνισε ο λιμενάρχης κατεβαίνοντας από το σκάφος.
Η ΜΚΟ Jugend Rettet ιδρύθηκε το 2015 από νεαρούς της υψηλής κοινωνίας στη Γερμανία που θέλησαν να αφιερωθούν στη διάσωση μεταναστών οι οποίοι προσπαθούν να γλιτώσουν από τα μέτωπα του πολέμου και την πείνα. Το Iuventa, ένα παλιό αλιευτικό σκάφος, αγοράσθηκε στο λιμάνι του Έντεμ, στη Γερμανία, και μετατράπηκε σε κανονικό πλοίο έρευνας και διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου