Tα ευχαριστώ και τα συγγνώμη σε Βελλή και Μονεμβασιώτη!..- του Δημητρη Δημητριου

Το τέλος ενός μεγάλου κύκλου… Είκοσι ολόκληρα χρόνια δημοσιογραφικής ενασχόλησης με το ρεπορτάζ του ιστορικού Απόλλωνα Σμύρνης συμπλήρωσα και έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού.
Οι πιο πιστοί, ασφαλώς είχαν καταλάβει καιρό τώρα αυτή την εξέλιξη… Προφανέστατα αντιλήφθηκαν ότι τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά μετά την άνανδρη επίθεση, που είχε δεχθεί η σύζυγος μου επίσης δημοσιογράφος, Γωγώ Κουμπούνη, σταδιακά ατόνησε το ενδιαφέρον μου για την καθημερινότητα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Και νομίζω ότι το ίδιο θα έπραττε κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, ο οποίος είναι σε θέση να διαχωρίσει τις βασικές αξίες της ζωής.
Τη δεδομένη στιγμή, όμως, δεν γράφω για να… γκρινιάξω ούτε για να βγάλω πικρίες, γιατί ξεπέρασα όλα όσα με χαλούσαν.
Δεν απεμπολώ το παρελθόν μου στη Ριζούπολη, αφού προϋπήρχα εκεί πριν από τη δημοσιογραφία. Δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Είμαι ευγνώμων για τις εμπειρίες που πήρα, τα αμέτρητα ταξίδια και την τεράστια γκάμα ποδοσφαιριστών και παραγόντων, με τους οποίους μοιραία συναναστράφηκα όλο αυτό το διάστημα.
Αντιμετώπιζα, πάντα τον Απόλλωνα ως ρεπόρτερ, σαν μια μεγάλη ομάδα και αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου, αφού για πολλούς εντός της Ριζούπολης ήταν πάντα ένας μικρός σύλλογος με μεγάλη ιστορία.
Κανένα πρόβλημα. Επίσης είμαι περήφανος, που κοντραρίστηκα αμέτρητες φορές και με διαφορετικούς συντελεστές της ομάδας, γιατί αυτό καταδεικνύει ότι υπηρετούσα μόνο τις απόψεις μου (εσφαλμένες ή σωστές ο χρόνος τις έκρινε) και κανέναν άλλον.
Ωστόσο, ανακοινώνω αυτό, το αναμενόμενο τέλος εποχής, για να πω ευχαριστώ και συγγνώμη σε δύο προσωπικότητες, που αδίκησα (δεν με ενδιαφέρει και δεν είναι του παρόντος αν έπραξαν και εκείνοι κάτι ανάλογο για μένα κάποια στιγμή): Τον Σταμάτη Βελλή και τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Τον πρώην και το νυν μεγαλομέτοχο της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.
Τους ευχαριστώ για όλα όσα μου έμαθαν και τους ζητώ δημοσίως συγγνώμη για τις υπερβολές πάθους από μέρους μου.
Και οι δύο είναι καταγεγραμμένοι στην ιστορία ως επιτυχημένοι, δαπάνησαν πολλά χρήματα και κατάφεραν να επαναφέρουν την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη μεγάλη κατηγορία! Στη φυσική θέση της, δηλαδή, εκεί που είχε τον Απόλλωνα Σμύρνης για σχεδόν μια 20ετία συνέχεια ο κορυφαίος κατ’ εμέ διαχρονικά παράγοντας του, ο Κώστας Αλαμάνος.
Τέλος, ευχαριστώ και τον ιδιαίτερο κόσμο του Απόλλωνα για όλα όσα «περάσαμε», από τον οποίο κέρδισα έναν οικογενειακό φίλο, τον Γιώργο Αράπογλου.
Η απόφαση για το οριστικό τέλος στην ενασχόληση μου με το ρεπορτάζ του Απόλλωνα Σμύρνης σχετίζεται, ωστόσο, και με το γεγονός ότι η ομάδα θα πρέπει να έχει καθημερινή παρουσία στο a-sports.gr.
Έτσι, ένας από τους συνεργάτες μου θα αναλάβει τους «κυανόλευκους» (πάντα υπό την υψηλή και διακριτική εποπτεία μου - όπως όλα τα κείμενα του site), ώστε να τους παρακολουθεί με συνέπεια.
Όσο για μένα, όποτε το πρόγραμμα των αναγκών του site με… οδηγεί στη Ριζούπολη ή οπουδήποτε αλλού αγωνίζεται η «Ελαφρά Ταξιαρχία» (όπως στην πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λίγκας στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο) θα είμαι εκεί, αντιμετωπίζοντας την ιστορική ομάδα με απόλυτη αντικειμενικότητα, όπως και κάθε άλλο σύλλογο.
Να είστε όλοι καλά!
πηγη : a-sports.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου