Πώς να φτιάξετε την παραδοσιακή φάβα..

500 γρ. φάβα
4 μέτρια κρεμμύδια ξερά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια μαϊντανό
Ρίγανη ξερή
1 λεμόνι
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξέπλυνε τη φάβα και καθάρισέ τη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (περίπου τρία ποτήρια) πρόσθεσε τη φάβα και άφησ ενα βράσει και να βγάλει τους αφρούς της

Αφαίρεσε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό και χαμήλωσε τη φωτιά

Σκέπασε και άφησε το όσπριο να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου



Ψιλόκοψε τα τρία κρεμμύδια και σόταρέ τα σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο

Πρόσθεσέ τα στη φάβα που εχει ήδη βράσει και σκέπασε την κατσαρόλα και πάλι

Πρόσθεσε λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και άσε το φαγητό να βράσει για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά

Σέρβιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, ροδέλες κρεμμυδιού και λίγο λεμόνι


Share on Google Plus

About typo spor

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου