Νικήτρια η Φώφη Γεννηματά στις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, είναι η πρώτη ηγέτις του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν για τον β΄ γύρο.
Με καταμετρημένο το 90,66% της επικράτειας, η κ. Γεννηματά λαμβάνει ποσοστό 57,01%, έναντι 42,99% του Νίκου Ανδρουλάκη. 
Νωρίτερα ο Νίκος Αλιβιζάτος, με βάση τα αποτελέσματα στο 35% της επικράτειας, είχε ανακοινώσει πως «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά».
Ο κ. Αλιβιζάτος πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σ΄όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Γεννηματά: Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών

Για καθαρή εντολή έκανε λόγο η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια έχει «πλήρη επίγνωση των ευθυνών» που αναλαμβάνει. Επίσης, έστειλε μήνυμα ενότητας στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Φώφη ΓεννηματάEUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Η δήλωση της κ. Γεννηματά έχει ως εξής: 
Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση  στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη νίκης τώρα. 
Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε  για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη  είναι εδώ. 
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον  κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή.

Συγχαρητήρια στη νικήτρια

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συνεχάρη την κ. Γεννηματά τηλεφωνικά, ενώ αντιπροσωπεία της ΔΗ.ΜΑΡ. μετέβη στη Χαριλάου Τρικούπη για να εκφράσει κι από κοντά τα συγχαρητήρια του κόμματος προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σχετική δήλωση του κ. Θεοχαρόπουλος έχει ως εξής:
Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες. Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διερ­γα­σί­ες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχε­τι­σμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται.
Μέσω tweet συνεχάρη την κ. Γεννηματά ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στη συμμετοχή των πολιτών και στην ενότητα της Κεντροαριστεράς στάθηκε ο προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου:
«Οι προοδευτικοί πολίτες κινητοποιήθηκαν και αυτήν την Κυριακή, για δεύτερη φορά. Με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας.
Γιώργος ΠαπανδρέουΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα.
Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά. Καλή μας δουλειά!»
Για ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει η κ. Γεννηματά, έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης:
«Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη νίκη της, σε μια διαδικασία που χάρη στη δική της απόφαση ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες. Πλέον, η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Να ηγηθεί του κοινού μας εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Από τη μεριά μας, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων και θέσεων, θα είμαστε δίπλα της στην προσπάθεια αφενός να δημιουργήσουμε στην πράξη, πλέον, το κοινό μας σπίτι, αλλά και αφετέρου να διαμορφώσουμε μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.  
Ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης ψηφίζει στις εκλογές για την Κεντροαριστερά(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συγχαίρω επίσης θερμά τον Νίκο Ανδρουλάκη που με ενθουσιασμό κατάφερε να ανοίξει αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης, αλλά και να ενεργοποιήσει ξανά χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην παράταξη. Θέλω να συγχαρώ για ακόμη μια φορά τους εθελοντές όλων των υποψηφίων και βεβαίως την επιτροπή Αλιβιζάτου που έφερε εις πέρας μια πρωτόγνωρη διαδικασία με άψογο και αδιάβλητο τρόπο. 
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Με τη μαζική συμμετοχή τους, οι πολίτες πήραν για ακόμη μια φορά την παράταξη στις πλάτες τους επικυρώνοντας σήμερα αυτό που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή. Έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη. Τώρα είναι δικό μας χρέος να μην τους απογοητεύσουμε. Είναι χρέος μας να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους και να δημιουργήσουμε μια νέα μεγάλη παράταξη. Μια νέα παράταξη δίπλα στην κοινωνία, μια παράταξη που θα βρίσκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας.»
Μήνυμα ενότητας εμπεριείχε και η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Συγχαρητήρια και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη συμμετοχή του στην κοινή προσπάθεια. Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Δύναμή μας η ενότητα, εγγύηση για την προοπτική μας η πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών.
Γιάννης Ραγκούσης και Φώφη ΓεννηματάΓραφείο Τύπου Φώφης Γεννηματά
Προς τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο, τα μέλη της Επιτροπής, καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή εκπλήρωση του κοινού μας στόχου. Από αύριο όλοι ενωμένοι θα εργαστούμε συστηματικά για να αποκτήσουν άμεσα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μια σύγχρονη προοδευτική πολιτική εκπροσώπηση.»

Με σημαντική συμμετοχή 

Όπως έγινε γνωστό, για τον β' γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς ψήφισαν 155.600 άνθρωποι, δηλαδή περίπου 26% λιγότεροι σε σύγκριση με τον α' γύρο. 
Η εκλογική διαδικασία έλαβε χώρα σε 982 εκλογικά τμήματα όλης της ελληνικής επικράτειας και σε 22 του εξωτερικού. Η Επιτροπή Αλιβιζάτου είχε απευθύνει κάλεσμα στους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν στον πρώτο γύρο να πράξουν ανάλογα και στην τελική διαδικασία. 
Δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο όσοι ψήφισαν πριν μια εβδομάδα, είτε δήλωσαν μέλη είτε φίλοι. Δεν ζητούταν η καταβολή 3 ευρώ, όπως την προηγούμενη Κυριακή. Όμως, όποιος ήθελε, μπορούσε να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική.
EUROKINISSI
Η Φώφη Γεννηματά ψήφισε στο Καματερό και αμέσως μετά δήλωσε ότι «σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».
Στο Ηράκλειο Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνοντας το εξής: «Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας».
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου