Συνεδρίαση των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης στην Τριπολη

Σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδας συζητήθηκαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας (Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Ε.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ.
Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός για τη μελλοντική πορεία των Δημοτικών ΜΜΕ.
·        Αποφασίστηκε να ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλα  τα δημοτικά  ραδιοτηλεοπτικά μμε  να έχουν ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας, δηλαδή να λειτουργούν ως δημοτικές επειχειρήσεις ειδικού σκοπού.

·        Αποφασίστηκε η παρουσία των εκπροσώπων των ΕΔΗΡΤΜΜΕΕ στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, 30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου και την διοργάνωση ειδικού  παράλληλου φόρουμ, όπου θα συζητηθούν ο ρόλος των δημοτικών ΜΜΕ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στην έναρξη της συνεδρίασης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Κακλαμάνος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, οι οποίοι χαιρέτησαν την παρουσία των εκπροσώπων των Δημοτικών Μέσων στην Τρίπολη, την πόλη από την οποία ξεκίνησε και η ιδέα της δημιουργίας της ένωσης, κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων των δήμων.


Επίσης, παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΕ.
Στις δηλώσεις που έγιναν από τους εκπροσώπους των δημοτικών ραδιοφώνων της Αθήνας και του Πειραιά Μιχάλη Κυριακίδη και Στέλιο Μπρατσόλη αντίστοιχα, αλλά και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο, τονίστηκε ο κοινωνικός ρόλος των δημοτικών μέσων καθώς και η μη ανταγωνιστική λειτουργία τους με άλλα δημόσια είτε ιδιωτικά μέσα.
Σημειώνεται ότι στην Τρίπολη ήταν η πρώτη εκτός των τειχών συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης, καθώς όλες οι προηγούμενες έχουν γίνει στην Αθήνα.


Εν τω μεταξύ, το 3ο Συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Ηράκλειο Αττικής, τον Μάιο του 2018.
Κατά την παραμονή τους στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φιλοξενίας που περιλάμβανε τη διαμονή, τη διατροφή αλλά και ατομικό πρόγραμμα ευεξίας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9.84 κος Μιχάλης Κυριακίδης, μετά το πέρας των εργασιών στου συνεδρίου, βράβευσε με ένα αναμνηστικό δίπλωμα το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κέντρου αλλά και προσωπικά την Πρόεδρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα
Καρνιαδάκη τόσο για τη χορηγία όσο και για τη γενικότερη στήριξή της προς την Ένωση.
Η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη με τη σειρά της, σε σύνδεση που πραγματοποιήθηκε μέσω skype, καλωσόρισε του συνέδρους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, σε όλες τους τις ενέργειες ενώ στο τέλος υπογράμμισε ότι θα στηρίζει πάντα την Ένωση αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς μέσα από τη λειτουργία τους προάγουν το πολύτιμο αγαθό της ενημέρωσης και της πληροφόρησης των πολιτών.


πηγη : typologies.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου