Κεντροαριστερά: Οι ισορροπίες και το παρασκήνιο για τη μάχη του δεύτερου γύρου..

Τη μεγάλη ανατροπή γυρεύει να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη μάχη του δεύτερου γύρου της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του αρχηγού της "νέας" Κεντροαριστεράς την ώρα που η Φώφη Γεννηματά θα προσπαθήσει απλώς να μην κλείσει η (διευρυμένη) ψαλίδα. 
Οι δεξαμενές των ψηφοφόρων από τους αποκλεισμένους υποψηφίους δεν είναι ούτε συμπαγείς ούτε απολύτως υπολογίσιμες, ιδιαίτερα αφ ης στιγμής, Θεοδωράκης και Καμίνης δε στηρίζουν ανοιχτά κανέναν εκ των δύο μονομάχων. 
Σε ό,τι αφορά το Ποτάμι πάντως, το παρασκήνιο είναι πλούσιο και έχει ξεκινήσει ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής: 58 στελέχη του αμφισβητούν τον Σταύρο Θεοδωράκη για τις στρατηγικές επιλογές του , ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι δεν έχει και πολυ μεγάλο νόημα η συμμετοχή στον β΄γύρο ενώ τις εντυπώσεις για έμμεση στήριξη στην κ. Γεννηματά , επιχείρησε να διασκεδάσει κεντρικά το κόμμα με ανακοίνωσή του που καλούσε άπαντες να δώσουν το "παρών" στην κάλπη της επόμενης Κυριακής. 
Ο βουλευτής του Ποταμιού πάντως Σπύρος Δανέλης, χθες εξέφρασε την εκτίμηση ότι το προβάδισμα της  κ. Γεννηματά είναι ευρύ ως εκ τούτου, διεξαγωγή δεύτερου γύρου είναι ως εκ του περισσού.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Καμίνη, συναντήθηκε με αμφότερους Γεννηματά και Ανδρουλάκη, "γραμμή" δεν έδωσε καθόσον είπε ότι εκπροσωπεί ιδέες και δεν καθοδηγεί ανθρώπους, καίτοι πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι "κλίνει" προς την πλευρά του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. 

"Νεύμα" Παπανδρέου σε Φώφη
Παρότι ο Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε κατά την ψηφοφορία του α΄γύρου για την ηγεσία να δηλώσει προτίμηση αρχηγού, χθες σε συνέντευξή του ( ΣΚΑΙ) έκανε "νεύμα" προς την Φώφη Γεννηματά. 
"Γνωρίζω πολύ καλά και τη Φώφη, έχουμε δουλέψει μαζί, και παρά το ότι αργήσαμε σε αυτήν τη διαδικασία ανασυγκρότησης, μπορούσαν προφανώς να έχουν γίνει νωρίτερα κάποια βήματα, θεωρώ ότι έπαιξε ένα θετικό ρόλο στην διαδικασία αυτή, ένα θετικό πρόσημο, και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει", είπε , δίνοντας έμμεση μεν αλλά σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 
Στο "πλευρό" της κ.Γεννηματά, στέκεται και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 
Καμίνης- Θεοδωράκης
Το στοίχημα της ανατροπής για τον κ. Ανδρουλάκη, κρίνεται εν πολλοίς από την "διείσδυσή" του στους ψηφοφόρους του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Καμίνη. 
Άλλωστε- ιδιαίτερα για τον κ. Θεοδωράκη, το γεγονός ότι αρκετοί εκτιμούν πως με την αμφισβήτηση της ανάγκης για δεύτερο γύρο ψηφοφορίας τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της κ. Γεννηματά, αυτό ουδόλως σημαίνει ότι είναι και σε θέση να δώσει "γραμμή" στους ψηφοφόρους του Ποταμιού.
"εκδορές"
Στο μεταξύ, παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατούν Γεννηματά- Ανδρουλάκης, σοβεί κόντρα των δύο για την αναφορά του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ περί "πολιτικών τζακιών", την οποία η κ. Γεννηματά, εξέλαβε ως "χτύπημα κάτω από τη μέση". 
Τα νεότερα για τους δυο διεκδικητές της αρχηγίας θα αποκαλυφθούν αύριο, στο debate που κανόνισαν να πραγματοποιηθεί εν όψει της Κυριακής. 
Προς το παρόν, τα μαχαίρια δεν έχουν βγει , απλώς υπάρχουν μερικές ... εκδορές μεταξύ των. Πιθανότατα γιατί αμφότεροι ομνύουν στην "ενότητα" για την επόμενη ημέρα.
πηγη : capital.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου