Κατέρρευσε η σκευωρία κατά Μαρινάκη για την «εγκληματική οργάνωση»..

Οριστικά τέλος έλαβε το αφήγημα της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης με το οποίο για τέσσερα ολόκληρα χρόνια λασπολογούσαν σε βάρος του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.  Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε  την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων από το Συμβούλιο Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης. Οριστικά και αμετάκλητα, λοιπόν, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν θα διωχθούν ποινικά για αυτά τα αδικήματα.
Πιο, συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε ομόφωνα την αίτηση αναίρεσης που αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης και  κατά πλειοψηφία απέρριψε την αίτηση αναίρεσης όσο αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία και το σκέλος της κακουργηματικής απάτης.
Επιπλέον, το Ποινικό Τμήμα αναιρεσε το σκέλος του παραπεμπτικού βουλεύματος που αφορά τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (δωροδοκίας) και της σύστασης και συμμορίας καθώς έκρινε ότι για αυτές τις δύο παραπομπές δεν υπήρχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
«Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα» δηλώνει ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, Β. Δημακόπουλος και συμπληρώνει:  «Παράλληλα αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδωκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις» .


πηγη : kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου