Διεργασίες στα 'μικροτερα ' ..κόμματα με φόντο τις κάλπες..

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στα μικρότερα κόμματα όλου του ιδεολογικού φάσματος, αλλά και στους ανεξάρτητους βουλευτές, με φόντο τις επικείμενες εκλογές. Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα, οι ζυμώσεις και οι διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και άπαντες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την παρουσία τους στις κάλπες, είτε αυτόνομα είτε ως συνεργαζόμενοι.
Δύο πολιτικές πρωτοβουλίες αυτές τις μέρες που αφορούν η μία το χώρο της κεντροαριστεράς και η άλλη αυτόν της κεντροδεξιάς, θέλουν να ανακατέψουν την τράπουλα, μολονότι ακόμα και οι ίδιοι οι συντελεστές τους αναγνωρίζουν το δύσκολο του εγχειρήματος.
Την Παρασκευή από τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση ως συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσωπούνται από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη και τον βουλευτή Γιώργο Δημαρά, αποχώρησε περίπου το ένα τρίτο των μελών τους, παραμονή μάλιστα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου τους που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
Αιτία, η διαφωνία τους με τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με την πολιτική του κ. Τσιρώνη και τελευταία αφορμή, το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα, μολονότι τελικά αυτό αποσύρθηκε λόγω των έντονων αντιδράσεων. Ήταν το δεύτερο κύμα αποχωρήσεων από το κόμμα, καθώς πρόσφατα είχαν φύγει άλλα 80 στελέχη του, που σχημάτισαν το Πράσινο Κίνημα.

Κοινωνική Δεξιά
Από την άλλη πλευρά, μια νέα πολιτική πρωτοβουλία, στην οποία η ίδια θα έχει σημαντικό ρόλο, θα ανακοινώσει -πιθανότατα την προσεχή Τρίτη- η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, που διαγράφτηκε πριν από λίγους μήνες από τη ΝΔ.
«Ανάσταση στην Μακεδονία. Από εδώ ξεκινά το Ν.Ε.Ο….», ήταν η χαρακτηριστική ανάρτησή της στο twitter, ως λεζάντα σε φωτογραφία της από την Ακολουθία της Ανάστασης σε Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης. «Η πολιτική απεχθάνεται τα κενά, όπως και η φύση. Όταν αφήσεις χώρο, κάποιος θα έλθει να καταλάβει τον χώρο που εσύ αφήνεις. Θα πρέπει να προσέξουμε όλοι στον χώρο που αφήνουμε», έχει πει σε συνέντευξή της η κ. Παπακώστα, η οποία τάσσεται υπέρ της κοινωνικής δεξιάς και του μοντέλου του κοινωνικού φιλελευθερισμού, της πολιτικής με επίκεντρο τον άνθρωπο, «με μετριοπάθεια και χωρίς ακραίες φωνές», όπως λέει.
Η ανεξάρτητη βουλευτής εστιάζει στην κοινωνική ατζέντα, που -κατά την ίδια- απουσιάζει παντελώς σήμερα, ενώ τονίζει την ανάγκη ύπαρξης διεξόδου για τις κοινωνικές ομάδες που ασφυκτιούν από τις δύο σημερινές «μεγάλες δυνάμεις» του πολιτικού μας συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Παράλληλα, εμφανίζεται θετική στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά με ισχυρές ενστάσεις που αφορούν τον δείκτη κοινωνικής προστασίας και την υπεράσπιση της κοινωνικής ατζέντας και των εργασιακών σχέσεων.
Το τελευταίο διάστημα, η κ. Παπακώστα συνομιλεί με πολλά στελέχη από το χώρο της κεντροδεξιάς, μεταξύ αυτών και με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Επαφές και συνεργασίες
Οι ζυμώσεις πάντως στο δεξί κομμάτι του ιδεολογικοπολιτικού χάρτη της χώρας δεν σταματούν εδώ, με τα κόμματα και τις πολιτικές κινήσεις του χώρου, να μην απορρίπτουν το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνεργασιών, με στόχο την είσοδό τους στη Βουλή. Έτσι, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης συνεχίζει τις περιοδείες του στην Επικράτεια, υποστηρίζει ότι οι εκλογικές λίστες του κόμματός του είναι έτοιμες κατά τα 2/3 και προαναγγέλλει μεταγραφές από ΝΔ και Χρυσή Αυγή.
Κοντά του, ανάμεσα στους άλλους, ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην της Χρυσής Αυγής) Νίκος Μίχος, η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, καθώς και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος δίνει το παρόν σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις του ΛΑΟΣ.
Ένας άλλος ανεξάρτητος βουλευτής, ο Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, θεωρεί θέμα χρόνου τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης στην Ελλάδα. Πάντως διαβεβαιώνει πως κόμμα του θα κατέβει στις επόμενες ευρωεκλογές και το ψηφοδέλτιό του θα αποτελείται από πρώην βουλευτές, με επικεφαλής «εν ενεργεία βουλευτή».
Σε συνεχείς επαφές με προσωπικότητες του ευρύτερου «πατριωτικού χώρου» με προοπτική την ανάπτυξη συνεργασιών ενόψει των επόμενων εκλογών, βρίσκεται ο επικεφαλής της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Βασίλης Καπερνάρος, επικεφαλής του κόμματος «ΡΙΖΕΣ» εκφράζει την πίστη ότι «μέχρι τις εκλογές κάποιοι θα σκεφτούν λογικά» και ότι σύντομα θα αναδειχθούν νέες δυνάμεις στο χώρο, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σύστασης νέου φορέα στην Κεντροδεξιά, δηλώνει: «Εμείς δεν είμαστε ούτε δεξιοί ούτε αριστεροί, είμαστε Έλληνες». Το κόμμα του, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι έτοιμο για εθνικές εκλογές και βάζει ως νούμερο ένα στόχο «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ».


Euro2day.gr /kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου