Νίκη για τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco..

Ένα από τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά υλοποιήθηκε, καθώς όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το υπουργείο Ναυτιλίας, εντάχθηκαν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, σε συνέχεια των συναντήσεων που έγιναν στα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων και των γενικών γραμματέων του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, Ναυτιλίας Διονύση Τεμπονέρα και Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Εργασίας στο οποίο αναφέρει ότι, με βάση τις διατάξεις της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ ΑΕ (Ν.4404/2016) οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ βρίσκονται εντός της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης του ΟΛΠ και αποτελούν τμήματα του εμπορικού λιμένα Πειραιά.
Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος, με έγγραφό του προς τον Ε.Φ.Κ.Α διευκρίνισε ότι αναφορικά με τους συγκεκριμένους εργαζομένους εφαρμογή έχουν οι διατάξεις της περίπτωσης 41 του ισχύοντος πίνακα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Το σωματείο των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την εξέλιξη θετική και τονίζει ότι αυτή ήταν αποτέλεσμα των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ.
«Αποτελεί απάντηση σ’ αυτούς που σήμερα καλλιεργούν την ηττοπάθεια, που αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που υπηρετούν τα «θέλω» της εργοδοσίας» σημειώνει ότι «οσο και να προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον απεργιακό μας αγώνα οι «συνδικαλιστές» του «νέου» εργοδοτικού σωματείου, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν για το δίκιο τους μπορούν να κερδίσουν. Παλεύουμε για καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Να μπορούμε να γυρνάμε σώοι, αβλαβείς και με αξιοπρέπεια στις οικογένειες μας και στα παιδιά μας. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Ότι κερδήθηκε μέσα στο λιμάνι, ήταν αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων».
Επίσης ενημερώνουν τους συναδέλφους τους ότι την  Πέμπτη είναι η καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία για:
 ▪ Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους
 ▪ 6μελής πόστα
 ▪ Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου
Και τους καλούν στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 29 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 12.00 το πρωί.
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου