Στάση εργασίας αύριο (5/9) στον ΣΚΑΪ...

Σε στάση εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την ιστοσελίδα “skai.gr” αποφάσισε να προχωρήσει αύριο (5/9), από τις 11.30 έως 13.30, το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ώστε να πραγματοποιηθεί άνευ εμποδίων η συνέλευση των εργαζομένων στα γραφεία της (12.00, Ακαδημίας 20).
Αιτία γι' αυτήν την κίνηση στάθηκε η απαίτηση της εργοδοσίας του ΣΚΑΪ να απαιτήσει κατάθεση γραπτού αιτήματος για να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης στη συνέλευση των εργαζομένων ενώ αυτή βρίσκονταν ήδη εκεί.
Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική στάση της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού “ΣΚΑΪ”, η οποία σήμερα (4/9), παραβαίνοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας, απαίτησε γραπτό αίτημα, προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος στους χώρους εργασίας του καναλιού σε μέλη του Δ.Σ, που μετέβησαν στον “ΣΚΑΪ” για να πάρουν μέρος σε προγραμματισμένη συνέλευση των δημοσιογράφων, έπειτα από την άδικη και παράνομη απόλυση του συναδέλφου Αργύρη Καλογερόπουλου.
»Η απαίτηση για κατάθεση γραπτού αιτήματος ζητήθηκε την ώρα που η αντιπροσωπεία του Δ.Σ., αποτελούμενη από την Πρόεδρο, Μαρία Αντωνιάδου, τη Β΄ Αντιπρόεδρο Άρια Αγάτσα, την Ειδική Γραμματέα Αγγελική Γυπάκη, και τα μέλη του Δ.Σ. Νανά Νταουντάκη, Χρήστο Κυρίτση και Γιώργο Μηλιώνη, βρίσκονταν στην είσοδο του σταθμού. Το Δ.Σ. δεν επέλεξε την τακτική της σύγκρουσης, καθώς επιθυμία του δεν ήταν να δυναμιτισθεί το εργασιακό κλίμα στον ΣΚΑΪ. Η ενέργεια, όμως, της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη, καθώς θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, όπως ορίζεται από τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 (άρ. 15), που σαφώς περιγράφει τα δικαιώματα των πρωτοβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων».


Το ΔΣ της Ένωσης σημειώνει ότι ο όμιλος ΣΚΑΪ αποτελεί «μοναδικό παράδειγμα μέσου ενημέρωσης της Αθήνας που παρεμποδίζει την πραγματοποίηση συνελεύσεων των εργαζομένων του με την παρουσία συνδικαλιστικών εκπροσώπων...»
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου